Obavijesti

News

Komentari 151

Darinka Dumbovića nitko nije zvao na sastanak stožera u Petrinji: Ne znam što se događa

Darinka Dumbovića nitko nije zvao na sastanak stožera u Petrinji: Ne znam što se događa

Ja nisam dobio nijedno rješenje niti poziv, osim prvog poziva, kada je došao gospodin Medved i ne znam što se događa, priča gradonačelnik Dumbović...

VIDEO

U 11 sati održala se prva konferencija za novinare novooformljenog Stožera civilne zaštite za obnovu potresom pogođenih područja na čelu kojega je potpredsjednik vlade i ministar branitelja Tomo Medved. Sastanak njihove koordinacije počeo je nešto iza 9 sati, a gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović nije na njemu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Spavaju u autu s troje male djece 01:59

- Ja nisam dobio nijedno rješenje niti poziv, osim prvog poziva, kada je došao gospodin Medved i ne znam što se događa. Ako je to stožer koji je stožer van dometa mene kao gradonačelnika, onda OK, to su takve očito odluke. Deset posto Hrvatske zna moj broj telefona. Ako je bilo potrebe, sigurno bi me zvali. Ali ako nema potrebe, to je njihova politika. Oni tako odlučuju, rekao je za Studio 4 HTV-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na pitanje je li očekivao da će biti pozvan na sastanak, rekao je.

Netko je u Petrinji postavio table: 'Ne kradite u obnovi!'
Netko je u Petrinji postavio table: 'Ne kradite u obnovi!'

- Ja ne znam, sigurno da želim. Ja sam rekao: informacija, komunikacija i realizacija. Ako gradonačelnik nije na stožeru, ne prvi, drugi, treći, četvrti, peti, nego među prvima, onda je stožer sam sebi svrha i komunikacija danas već lagano očito puca, ako mene nitko nije pozvao, kazao je.

Prokomentirao je i svoj jučerašnji razgovor s premijerom Plenkovićem.

- Otvorena su pitanja bila, korektni razgovori, korektna komunikacija. Znamo da smo do sada improvizirali. Narod ne čeka improvizaciju... gledajući na elementarne potrebe koje građani očekuju, a to je topao obrok. Ja sam i o tome pričao jučer - da moramo imati logistiku koja će biti u epicentru potresa i epicentru problema - istaknuo je.

'Ako u ovoj državi netko treba prvi pasti, to je Crveni križ'

Petrinjski gradonačelnik oštro je prozvao Crveni križ zbog organizacije kuhanja toplih obroka u Petrinji. Ustvrdio je da Petrinja treba 15.000 toplih obroka dnevno, a ne 1500 koliko može osigurati Crveni križ.

- Prvi čovjek Crvenog križa rekao je da oni imaju uvjete da hranu pripreme na tri lokacije po 500 ljudi. A nama treba 15.000. Najveća odgovornost je na Crvenom križu. I ako u ovoj državi netko treba prvi pasti, to je Crveni križ -  smatra Dumbović. 

'Prvo sam preživio strujni udar, a sada i ovaj potres u Petrinji...'
'Prvo sam preživio strujni udar, a sada i ovaj potres u Petrinji...'

Kazao je da je Crveni križ na račun Petrinje dobio 36 milijuna kuna iz donacija građana, a da, “ako ne znaju organizirati topli obrok i dati ga ljudima”, trebaju hitno novac dati drugima da kuhaju hranu za sve ljude.

Milošević: Čelnici lokalne samouprave nisu imenovani u stožer, ali su desna ruka

Potpredsjednik Vlade za društvena pitanja Boris Milošević koji je član stožera, kazao je za N1 da će se nakon koordinacijskog sastanka Stožera i konferencije za medije, u 12 sati održati sastanak s predstavnicima lokalne samouprave. 

Ustvrdio je da ne zna sve detalje, ali zna da je sazvan sastanak s predstavnicima samouprave, tako da će svi gradonačelnici, načelnici i župan, dobiti sve potrebne informacije. 

‘Ma tko je taj koji će iz svog naslonjača reći da nešto nije dobro? Tko kasni? Dajte dokaz‘
‘Ma tko je taj koji će iz svog naslonjača reći da nešto nije dobro? Tko  kasni? Dajte dokaz‘

- Lokalni čelnici nisu imenovani u stožer, ali bit će pozivani kao predstavnici lokalne samouprave jer mi moramo djelovati zajedno - poručio je Milošević dodavši da ništa što stožer odluči ili prikupi informacije, neće imati pravog učinka ako se ne podijele s lokalnom samoupravom koja stožeru treba biti desna ruka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 151
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a