News

Komentari 24

U Zagrebu preminuo dječak (10), najmlađa žrtva korone u RH: 'Nije imao drugih težih bolesti'

U Zagrebu preminuo dječak (10), najmlađa žrtva korone u RH: 'Nije imao drugih težih bolesti'

Neslužbeno doznajemo da dječak nije bolovao od drugih bolesti već je došlo do rijetke komplikacije. Odnosno, došlo je do multiorganskog upalnog sindroma koji se javlja kao pretjerani imunološki odgovor...

Dječak u dobi od 10 godina preminuo je tijekom noći u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu od posljedica infekcije korona virusom.

Radi se o najmlađoj preminuloj osobi od posljedica novog korona virusa u Hrvatskoj. Neslužbeno doznajemo da dječak nije bolovao od drugih bolesti već je došlo do rijetke komplikacije. Odnosno, došlo je do multiorganskog upalnog sindroma koji se javlja kao pretjerani imunološki odgovor.

- Zatražio sam očitovanja od Klinike za dječje bolesti i Klinike za infektivne bolesti - kaže ministar zdravstva Vili Beroš.

 

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti Goran Roić rekao je za DNEVNIK.hr da je dječak u bolnicu zaprimljen 21. siječnja u popodnevnim satima.

- Imao je anamnezu od nekoliko dana povišene temperature, glavobolje i bolova u trbuhu. Zbog sumnje na akutno zbivanje u trbuhu zaprimljen je na odjel dječje kirurgije i napravljena je laboratorijska i dijagnostička obrada koja je ukazala na bubrežnu insufijenciju, poremećaj koagulacije, znakove sepse. Prebačen je u jedinicu intenzivnog liječenja - objasnio je Roić.

Dječaka su hitno operirali, no došlo je do komplikacije.

- Prije uvođenja u anesteziju došlo je do zastoja rada srca. Dijete je reanimirano i nakon stabilizacije je dovršen operativni zahvat, ali je u postoperativnom tijeku dijete bilo ovisno o respiratornoj i kardiovaskularnoj potpori te se, zbog pozitivnog COVID-19 nalaza, posumnjalo da je došlo do komplikacija i multiorganskog zatajenja - objasnio je.

 

Najčitaniji članci