News

Komentari 214

U Zagrebu roditelji - odgojiteji prosvjedovali zbog ukidanja novčane pomoći

U Zagrebu roditelji - odgojiteji  prosvjedovali zbog ukidanja novčane pomoći

Ne tražimo ništa drugo nego da Grad poštuje svoje obaveze, poštuje rješenja koja su roditeljima izdana i poštuje stečena prava. Svoju borbu spremni smo nastaviti i pravnim putem, poručuju prosvjednici

U Zagrebu je u subotu održan još jedan prosvjed roditelja-odgojitelja u organizaciji Inicijative "Djeca su budućnost" uz poruku gradskoj upravi da ne ukida demografsku mjeru roditelj-odgojitelj, koju koristi gotovo 5800 roditelja s 20 tisuća djece.

Za idući vikend najavljuju novi prosvjed.

"Ističemo kako mjeru u Zagrebu koristi 5793 roditelja s oko 20.000 djece, od kojih je oko 7600 djece vrtićke dobi. U zagrebačkim vrtićima trenutno ima 347 slobodnih mjesta. Budući da Grad Zagreb subvencionira cijenu vrtića s 1900 kuna po djetetu, mjera roditelj odgojitelj za Grad predstavlja uštedu, a ne trošak", poručile su večeras iz Facebook grupe Majke odgojiteljice Zagreb.

Dodaju kako žele naglasiti činjenicu koju, smatraju, gradonačelnik Tomislav Tomašević pokušava sakriti, a to je da trošak mjere roditelj-odgojitelj iznosi tek tri posto gradskog proračuna Zagreba.

Napominju da i roditelji-odgojitelji Gradu plaćaju prirez pa smatraju kako je realni trošak i manji.

"Ne tražimo ništa drugo nego da Grad poštuje svoje obaveze, poštuje rješenja koja su roditeljima izdana i poštuje stečena prava. Svoju borbu spremni smo nastaviti i pravnim putem", poručuju.

Sljedeći prosvjed najavljuju za subotu, 4. prosinca, o čemu će, kažu, još detaljnije izvijestiti.

 

 

Najčitaniji članci