Obavijesti

News

Komentari 9

Uber stigao i u Šibenik: 'Ne očekujemo sukob s taksistima'

Uber stigao i u Šibenik: 'Ne očekujemo sukob s taksistima'
3

U Uberu ističu da će Šibenčanima i njihovim gostima donosi mogućnost sigurnog i jeftinog prijevoza, koji je 30-40 posto povoljniji od klasičnog taksija...

VIDEO

Prijevoz preko aplikacije Uber  od danas je dostupan i u Šibeniku. S konferencije za novinare održane u šibenskom Solarisu generalni direktor Ubera za jugoistočnu Europu Davor Tremac pozvao je Šibenčane da im se pridruže kao putnici, ali i kao vozači.

 - Iznimno nam je drago što ćemo našom uslugom povezati još jedan grad u Hrvatskoj, odnosno da će od danas i Šibenčani moći koristiti Uber. Pozivamo sve građane Šibenika da iskoriste dvije besplatne vožnje danas do kraja dana -  rekao je Davor Tremac, generalni direktor Ubera za jugoistočnu Europu.

Uber, kaže, Šibenčanima i njihovim gostima donosi mogućnost sigurnog i jeftinog prijevoza, koji je 30-40 posto povoljniji od klasičnog taksija.

- Naše tarife su uvijek  30-40 posto manje od reklamiranih cijena taksija. No, sve više taksista koriste uberovu aplikaciju, na način da su dio dana na taksi stajalištima, a dio dana rade preko naše aplikacije - rekao je Tremac, koji je siguran da u Šibeniku neće biti rata između 'Uberovaca' i klasičnih taksista.

- Pozivamo i sve Šibenčane koji se bave taksi prijevozom da se pridruže, da probaju našu aplikaciju. Uber im može samo dovesti veće prihode. Statistike govore da je u Zagrebu prihod taksista porastao dolaskom Ubera, jer ljudi naprosto počinju mijenjati navike - rekao je Tremac.

Na pitanje novinara o pravnoj regulativi, Tremac je rekao kako hrvatski Zakon o cestovnom prometu Uber prepoznaje kao kategoriju najma vozila s vozačem. No, ta kategorija treba biti propisana na razini grada, kao što je propisana taxi vožnja, s tim da do sada ni
jedan grad u Hrvatskoj to nije propisao.

- I baš zbog toga što ne postoji dozvola koju naši partneri mogu dobiti od grada, inspektori se ponašaju različito od slučaja do slučaja. Ponekad ih gledaju kao taksiste, ponekad kao one koji se bave prijevozom u unutarnjem prometu, a ponekad ih jednostavno puštaju.

- Zajedno s nadležnim ministarstvom radimo na prijedlogu zakona koji bi do kraja regulirao ovu djelatnost, a om bi možda već do kraja godine trebao biti usvojen - rekao je Tremac.

Ne bi trebalo biti problema ni s Gradom Šibenikom.

- Ne očekujemo neugodnosti. Razgovarali pred godinu dana u Gradu Šibeniku, gdje smo objasnili što je Uber. Bili su vrlo otvoreni i rekli da podržavaju konkurenciju - rekao je Tremac.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.