Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
16 komentara

'Ubijam da bi živio, da me niste uhitili nikad se ne bi zaustavio'

Moskovski trgovac u supermarketu Alexandar Pičuškin (44) poznat kao 'Šahovski ubojica' imao je jedinstven plan - ubiti 64 osobe, po jednu za svako mjesto na šahovskoj ploči...

Russian serial killer faces trial
Foto: Profimedia
16 komentara

Najgori ruski serijski ubojica u povijesti, bivši ruski policajac Mikhail Popkov,  prošli ponedjeljak je osuđen za silovanja i ubojstva 56 žena. Donosimo vam priče i o najgorim ruskim serijskim ubojicama koji su sijali strah u Rusiji i u bivšem SSSR-u..

Aleksandar Pičuškin  (44) najčešće je ubijao poznanike i beskućnike koje bi našao u moskovskom parku Bitsevsky. Pozvao bi ih da popiju votku u čast njegovog mrtvog psa. Kad bi se napili, zatukao bi ih čekićem. Zatim bi ih bacio u kanal, a ako je žrtva još disala, nabio bi joj grlo boce od votke u razmrskanu lubanju. To je s vremenom postao njegov potpis. Čepove boca bi sačuvao za uspomenu. Jednu od žrtava bacio je sa 16. kata. 

'Kada oduzimaš život, želiš živjeti'

- Ja sam vam veliki ljubitelj šaha - bilo je prvo što je ovaj moskovski trgovac u supermarketu rekao policiji kad ga je uhitila.

- U svim slučajevima kada sam ubio, to sam učinio samo zbog jednog razloga. Ja ubijam da bih živio, jer kada oduzimaš život, želiš živjeti, kazao je Pičuškin na suđenju za svoje zločine 2007. godine.

Optužen je za 49 ubojstava, ali je na suđenju rekao da na popis dodaju još 11. Toliko ih je prema svojoj procjeni ubio, a ni te žrtve, kazao je, 'ne bi trebalo zaboraviti'.

Prvo ubojstvo počinio je 1992. kad je predložio prijatelju iz razreda da ubiju nekoga. Kad je ovaj odbio, Pičuškin  ga je namamio u šumu, zadavio užetom i bacio u kanal.
Na suđenju je izjavio da je za njega ubijanje poput ljubavi i da je nakon prvog ubojstva osjetio neizmjernu ljubav, nešto kao prvi put kad se voli...

UBIO 37 DJEVOJČICA Zadavio bi ih s leđa kravatom, a onda bi ih još mrtve silovao...

- Prvo ubijanje vam je poput prve ljubavi. Nikada ga nećete zaboraviti. Prvi put sam ubio sa 18 godina i to prijatelja iz razreda - kazao je Pičuškin te dodao kako se osjećao kao Bog jer bi odlučivao hoće li netko živjeti ili umrijeti.

'Želja za ubijanjem pomutila mi je razum'

Nakon što je ubio razrednog kolegu sljedećih 9 godina nije nikoga ni dotaknuo. No želja se vratila 2001. godine - želja za oduzimanjem tuđih života koja mu je, naglasio je, sasvim pomutila razum.

- Što vam je osoba bliža, što je bolje poznajete, veća je vjerojatnost za ubojstvo - objasnio je na sudu Pičuškin. 

Policija je godinama slijedila krive tragove i pronalazila raspadnute leševe.

U lipnju 2006. ubio je Mariju Moskalovu, svoju posljednju žrtvu. Marijina obitelj je znala da je otišla s njim i kasnije je uhićen.

Prvih 15 godina provest će u samnici

Istražiteljima je rekao kako mu je cilj bio ubiti 64 ljudi - po jednog za svaku kockicu na šahovskom polju. Kao žrtve, istaknuo je, birao bi ljude koji su tvrdili "da su nezadovoljni svojim životom".

MONSTRUM IZ BJELORUSIJE Bio je uzoran obiteljski čovjek: Žene je silovao pa davio šalom

Tijekom suđenja često je bio agresivan, ali mu nije bio problem  gestikuliranjem pokazivati poroti kako je golim rukama udavio svoje žrtve te je pokazivao ožiljke na rukama koje su mu one ostavile. Njegova posljednja žrtva bila je Marija Moskalova, iako je uglavnom ubijao muškarce.

 - Da me nisu uhvatili, nikada se ne bi zaustavio, nikada. Ovako ste spasili život mnogima -  kazao je na sudu.

Uhićen je u lipnju 2006. a osuđen u listopadu 2007. na doživotan zatvor, od čega će prvih 15 godina provesti u samici...

Tema: History

Možda vas zanima i ovo:
Message