News

Komentari 65

Ubio je policijskog načelnika Reihl-Kira i još dvojicu: DORH se žalio zbog uvjetnog otpusta

Ubio je policijskog načelnika Reihl-Kira i još dvojicu: DORH se žalio zbog uvjetnog otpusta

Gudelj je 2008. godine u Osijeku osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina u Lepoglavi za ubojstvo načelnika osječke policije Josipa Reihl-Kira i dvojice predstavnika lokalne vlasti Kneževića i Zobundžije

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu kojim je odobren uvjetni otpust Antunu Gudelju koji izdržava kaznu zatvora u trajanju od dvadeset godina zbog tri kaznena djela ubojstva i jednog pokušaja ubojstva, počinjenih u srpnju 1991. godine u Osijeku.

Žalba je podnesena jer Državno odvjetništvo smatra da osuđeniku nije smio biti odobren uvjetni otpust jer ima za izdržati još više od dvije godine dosuđene kazne zatvora te da takvo značajno skraćivanje kazne zatvora nije opravdano s obzirom na težinu i brojnost kaznenih djela zbog kojih osuđenik izdržava zatvorsku kaznu, navode u DORH-u, javlja Večernji.

Gudelj je 2008. godine u Osijeku osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina u Lepoglavi za ubojstvo načelnika osječke policije Josipa Reihl-Kira i dvojice predstavnika lokalne vlasti Milana Kneževića i Gorana Zobundžije, te za pokušaj ubojstva Mirka Tubića.

Najčitaniji članci