Obavijesti

News

Komentari 116

Ubio mladića, na slobodi čeka suđenje i zabavlja se na 'fejsu'

Ubio mladića, na slobodi čeka suđenje i zabavlja se na 'fejsu'
1

Džemal Paloš Kobra iz Velikog Polja zbog svađe oko karte je u travnju prošle godine na autobusnoj stanici u Oreškovićevoj ulici u Zagrebu džepnim nožićem ubio Antu Škembera (29)

VIDEO

Nemamo komentara. Mi sina nemamo, drugo sve je nebitno, kratko je poručila majka ubijenog Ante Škembera (29) iz Velike Gorice.

Na Uskrs, 16. travnja prošle godine, na autobusnoj stanici u Oreškovićevoj ulici u Zagrebu džepnim nožićem ubio ga je Džemal Paloš Kobra iz Velikog Polja zbog svađe oko karte.

Dok čeka suđenje zbog ubojstva, koje bi mu na Županijskom sudu u Zagrebu trebalo početi u rujnu, Džemal je na slobodi. Vrijeme, između ostalog, krati u raspravama na Facebooku. Tako u jednoj raspravi na komentar, koji mu nije po volji, kaže da autoru tog komentara malo “preslušavanja ne bi škodilo”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kobnog dana Džemal je, zajednos s još 15-ak putnika, bio u autobusu linije 268, koji je vozio iz Zagreba za Veliku Goricu.

Na autobusnoj stanici Oreškovićeva u autobus je ušao Ante Škember. 

- Sretan Uskrs - rekao je mladić u prolazu vozaču.

- Sretan Uskrs i Vama, molim Vas Vašu kartu - odgovorio je vozač mladiću koji je već bio kod drugih vrata. Škember se čudio kako i na Uskrs mora imati kartu, a potom se vratio do aparata i u njega gurnuo poništenu kartu. Nakon što ga je vozač upozorio da mu karta nije ispravna, započela je svađa u koju se uključio i Paloš.

"Nije opasan za okolinu": Iz pritvora pustili Paloša Kobru
"Nije opasan za okolinu": Iz pritvora pustili Paloša Kobru

- Nemoj maltretirati vozača, čovjek samo radi svoj posao i nas ostale koji smo kupili karte. Ili kupi kartu ili izađi - rekao mu je Paloš. Škemberu se to nije svidjelo pa mu je poručio: “Stari, tebe nitko ništa nije pitao”.

Džemal je ustao te su počeli naguravanje i tučnjava. Škembera je izgurao iz autobusa, izvukao iz džepa nož skakavac marke Nato military dužine oštrice 7 centimetara i ubo ga u trbuh.

Ni vozač ni itko od putnika nije vidio trenutak uboda, no zabilježila ga je kamera jednog od naših čitatelja. Nakon smrtnog uboda Paloš se vraća u autobus kao da ništa nije bilo. Škember je napravio još nekoliko koraka i pao u grmlje kraj stanice, gdje su ga pronašli prolaznici.

Osumnjičeni za ubojstvo u kući je držao bombe, mine, pušku...
Osumnjičeni za ubojstvo u kući je držao bombe, mine, pušku...

Bio je živ i pokušao im je nešto reći, ali nije uspio. Prevezli su ga u KBC Zagreb gdje je, unatoč naporima liječnika, preminuo tri sata kasnije. Nožić Džemala Paloša probio mu je trbušnu aortu te je iskrvario u trbušnu šupljinu. U svojoj obrani Paloš je tvrdio da mladića nije namjeravao ubiti, nego samo prestrašiti. Uboda se ne sjeća. Objasnio je i da nož uvijek nosi sa sobom za obranu od povratnika iz Beograda koji znaju njegov ratni put te izbjeglica oko Ranžirnog kolodvora. Inače, Paloš je odlikovan, a na suđenju Tomislavu Merčepu za ratni zločin tvrdio je da je on zapravo bio zapovjednik u Pakračkoj Poljani. Da je mladić umro, saznao je iz novina.

Kobrin iskaz na policiji: 'Mislio sam da sam ga samo piknuo...'
Kobrin iskaz na policiji: 'Mislio sam da sam ga samo piknuo...'

Nož kojim ga je ubio, kao i odjeću u kojoj je bio, dragovoljno je predao istražiteljima. U njegovu domu u Velikom Polju policija je pronašla cijeli arsenal oružja: pet ručnih bombi, više tromblonskih mina, dvije improvizirane eksplozivne naprave, automatsku pušku sa spremnicima, deset protupješačkih mina, streljivo... U istražnom zatvoru proveo je oko tri mjeseca.

Sudac istrage odredio mu je pritvor kako ne bi utjecao na svjedoke ili ponovio djelo. Nakon što su svi svjedoci ispitani, obrana je zatražila vještačenje Paloša, koje je pokazalo da nije opasan za okolinu pa je pušten.

Braća prijetila Palošu i obitelji     

Džemo Turčine, napuši se k..., mrtav si čovjek, pobit ćemo vas sve, vikali su ispred kuće Džemala Paloša 21. srpnja Dalibor Demirović, prijatelj ubijenog Ante Škembera te njegova braća Jerko i Bruno Škember. Paloš je za to vrijeme još bio u pritvoru, no kod kuće su bili članovi njegove obitelji. Mladići su na ispitivanju rekli da nisu imali namjeru nikome prijetiti i da je za sve kriv alkohol. Zbog prijetnji sude im u Novom Zagrebu.     

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a