Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
72 komentara

Ubojica se skrivao u skloništu od granja: Bio spreman na sve!

Sarajevski specijalci ubili su Gačića u šumi Barice između naselja Medvjedice i Zabrđe kod Kiseljaka nakon što se oglušio na njihove pozive na predaju

Foto: Klix.ba/Avaz
72 komentara

Višestruki ubojica iz BiH Edin Gačić kojeg je policija nakon višednevne potrage u utorak locirala i ubila, danima se najvjerojatnije skrivao u napuštenim vikendicama i jednoj štali, a boravio je i na otvorenome gdje je napravio sklonište od granja u šumi nadomak Hadžića, piše Klix.ba.

POGLEDAJTE VIDEO:

Foto: Klix.ba

Sarajevski specijalci ubili su Gačića u šumi Barice između naselja Medvjedice i Zabrđe kod Kiseljaka nakon što se oglušio na njihove pozive na predaju.

POGLEDAJTE VIDEO:

OBRAČUN S UBOJICOM: 'Uzeo sam pušku, da policija nije ubila Edina Gačića, ja bih'

- Policajci i tužioci radili su u otežanim uvjetima zbog jakog snijega, nepristupačnog terena i mraka. Ekipa za očevid morala se pješke penjati strmovitim putem prekrivenim snijegom 45 minuta od mosta gdje su parkirali vozila u Lepenici. Tijelo je pogrebnim kolima prevezeno u prosekturu Bare nakon što su ga donijeli s lokacije udaljene kilometar i pol od ceste - kazala je za Klix.ba glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Kako Klix.ba saznaje iz pouzdanih izvora ubojica Edin Gačić bio je izuzetno dobro opremljen i naoružan u razmjeni vatre s policijom. Na sebi je imao vunu, kojom se štitio od hladnoće u skrovištu u kojem je boravio, a u obračunu s policijom na koju je pucao koristio pušku tzv. šmajser te pištolj koji je uzeo od policajca Mahira Begića kojeg je ubio.

Količina municije i čahura koja je pronađena kod njega nakon što je likvidiran ukazuje da je bio izuzetno dobro opremljen te da se evidentno pripremao za ovaj krvavi pohod.

Pripremao se za ekstremne uvjete

Ministar unutarnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara bio je upozoravao kako je Gačić vjerojatno vrlo dobro obučen za kako bi se skrivao na ovim područjima, a bivši zatvorski kolege kažu da je u zatvoru 'trenirao' za ekstremne uvjete. 

Jedan od zatvorenika s kojima je ležao kazao je kako je danima “živio’’ samo na dvije kriške kruha, iscrpljujući i trenirajući svoj organizam za ekstremne situacije. Ima i certifikat da se školovao za sportskog instruktora, odnosno osobnog trenera.

Foto: Armin Durgut/PIXSELL, Nel Pavletić/pixsell

- Bio je pripadnik jedinice El Mudžahid, a tko zna tko ga je sve obučavao. Da je dobro obučen, pokazuje njegovo ponašanje. On se kreće uz prugu i ne ostavlja trag, a od ranije znamo da je za prebacivanje koristio vlak, uhvativši se za njega pa bi silazio gdje je htio. Po konfiguraciji tijela vidi se da je dobro treniran i zbog toga on preživljava - rekli su policajci.

DETALJI OBRAČUNA S UBOJICOM 'Gačić se nije htio predati, ne znamo još je li imao pomagače'

Policija trenutačno provjerava je li Gačić imao pomagače koji su ga skrivali tijekom bijega koji je trajao punih devet dana.

Foto: Armin Durgut/PIXSELL, Nel Pavletić/pixsell

Gačić je prije šest u mjestu Podorašac kraj Konjica hladnokrvno ubio Suada Sultanića i pobjegao. Policajca Mahira Begića ubio je u subotu u Suhodolu kraj Tarčina. Ispalio mu je dva metka u tijelo, a treći u glavu.

Danima je bijeg sumanutog serijskog ubojice držao građane BiH u strahu. Ljudi su gasili svjetla, a djecu nisu slali u škole. Ulice manjih mjesta su bile opustjele.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message