Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ubojici potvrdili robiju: 'Dijete će mi napokon počivati u miru'

Županijski sud u Rijeci u četvrtak je zaprimio konačnu odluku Vrhovnog suda, kojom je potvrđena prvostupanjska presuda Dinu Kulišeku (26) za ubojstvo Ivana Jagodića.

kulisek
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
83 komentara

Dino Kulišek je 13. srpnja 2014. godine ubio  Ivana Jagodića (22) u njegovu stanu u Crikvenici. Izbo ga je čak 43 puta nožem, dok je njegovu djevojku Meriem Demo (19) ubo 17 puta. 

Ubojica je došao na vrata stana u crikveničkoj Ulici kralja Tomislava u kojem je Jagodić živio i mladića krenuo ubadati nožem. Jagodić ga je uspio izgurati iz stana i zatvoriti vrata, no Kulišek ih je udarcem tijela izbacio iz ležišta. 

Rijeka: Dino KuliÅ¡ek osuđen na 38 godina zatvora MONSTRUM IZ DRAMLJA 'Ubio sam ga jer je bio Sotona': Kulišeka osudili na 38 godina

Jagodić je zazivao pomoć, pobjegao u dnevni boravak pa na balkon, ali ubojica ga je dohvatio i izmasakrirao s preko 40 uboda nožem, od kojih su najmanje tri bila smrtonosna – u pluća, srce i u vratnu arteriju. Iz spavaće sobe izašla je Jagodićeva djevojka Meriem, koja je zapomažući Kulišeka molila za milost. Iznenađen i u strahu da bi ona mogla biti svjedok, njoj je zadao 15-ak uboda, od čega dva kada je već ležala na podu i pravila se da je mrtva, što ju je u konačnici spasilo, zahvaljujući hitnoj medicinskoj intervenciji.

Osnova Kulišekove obrane, u prvom te ponovljenom suđenju, bilo je dovođenje u pitanje njegove ubrojivosti tijekom samog čina.

Nakon tri oprečna vještačenja, naručeno je i četvrto, koje je u konačnici dalo rezultata 3:1 u korist mišljenja da je ubojica za vrijeme krvoprolića bio ubrojiv te mnoge situacije simulirao. 

BRUTALNO UBOJSTVO Kulišek na suđenju: 'Pričam s Bogovima, ne mogu vas pratiti'

Krajem studenog prošle godine sudac riječkog Županijskog suda Domagoj Vučkov, na ponovljenom suđenju, ubojici iz Dramlja je za teško ubojstvo odredio kaznu od 29 godina, a za pokušaj teškog ubojstva djevojke 12 godina, što je objedinjeno u jedinstvenu kaznu od 38 godina. Ubojica se tada žalio, no Vrhovni sud presudu je potvrdio.

- Napokon. Nakon što sam izgubila sina i pet godina provela u prostorijama suda u strepnji i iščekivanju konačnog ishoda, mogu reći da mi je sada lakše i mogu napokon odahnuti. Sina mi ništa ne može vratiti, to je bol koja je vječna, ali ipak, iako spora, pravda je dostižna. Bojala sam se i strepila cijelo vrijeme da li će potvrda stići u riječki Županijski sud na vrijeme jer u suprotnom, za tri dana ističe zakonski rok u kojem se optuženi Kulišek može držati u pritvoru, ali sada sam na miru i moje dijete može počivati u miru - zaključila je Jagodićeva majka Jadranka Volarić
 

Možda vas zanima i ovo:
Message