Obavijesti

News

Komentari 16

Ubojstvo Karmelina Fistanića: Propucan je šest puta u glavu i vrat, sudi se trojici muškaraca

Ubojstvo Karmelina Fistanića: Propucan je šest puta u glavu i vrat, sudi se trojici muškaraca
6

Šest metaka u glavu i vrat nesretnog Fistanića je, drže na tužiteljstvu, ispalio Stipe Ringwald (48), dok su Jerko Pirić (35) te Vlado Zolota (49) bili zaduženi za potporu pri izvršenju zločina

VIDEO

U četvrtak započinje suđenje u jednom od najintrigantnijih slučajeva ubojstva posljednjih desetljeća na splitskom području: zbog likvidacije Karmelina Fistanića (39) na cesti kod skretanja za Brzet, kilometar od središta Omiša, 9. studenog prošle godine oko 14 sati, optužena su trojica.

POGLEDAJTE VIDEO Uživo ispred sudnice

Šest metaka u glavu i vrat nesretnog Fistanića je, drže na tužiteljstvu, ispalio Stipe Ringwald (48), dok su Jerko Pirić (35) te Vlado Zolota (49) bili zaduženi za potporu pri izvršenju zločina. Fistanić je preminuo na mjestu, a idućih mjesec dana trajala je istraga na kojoj je bilo angažirano doslovno na stotine policajaca.

Na koncu su uhićena njih trojica, a iako tužiteljstvo nije navelo motiv za zločin, kroz istragu se spominjao nekakav dug kojeg je Pirić navodno imao prema Fistaniću iz prethodnog zajedničkog posla vođenja kafića u Pisku.

POGLEDAJTE VIDEO: Detalji policije o slučaju ubojstva Karmelina Fistanića 

Pokretanje videa...

01:33

Prema optužnici, Pirić i Zolota su tog dana na gradskom groblju Lovrinac “pokupili” Ringwalda, nekadašnjeg motociklističkog prvaka, koji je stigao iz Šibenika, ukrcali su se u Fiat Doblo te skupa otišli do Zolotinog apartmana u Omišu. Tamo se Ringwald presvukao i na glavu stavio tamnu kacigu, sjeo na Yamahu T-Max crne boje koju su mu osigurali okrivljenici.

Ringwald je pratio Fistanića koji se iz Omiša s djevojkom odvezao u 25 godina starom VW Polu. Parkirao je na skretanju za Brzet, na samom izlazu iz Omiša, čini se kako bi pojeli hranu koju minutu ranije kupljenu u fast-foodu. Priliku je iskoristio vozač maksi-skutera, prišao Volkswagenu s vozačke strane te kroz poluotvoreni prozor zapucao iz pištolja, a potom pobjegao na Yamahi.

Sud smatra da je ubojstvo naručio Pirić,da je Ringwald egzekutor, a logistiku je odradio Zolota. Kao svjedok danas je pozvana Fistanićeva djevojka, koja je bila s njim u automobilu, te Karmelinova sestra.

Obrana: ‘Ringwald nije bio sposoban za takvo ubojstvo'
Obrana: ‘Ringwald nije bio sposoban za takvo ubojstvo'

Na prvom ročištu postupka kojeg vodi sutkinja Ivona Rupić očekuje se izjašnjavanje optuženih o krivnji (negirat će bilo kakvu umiješanost u zločin, a obranu će gotovo sigurno iznositi na kraju suđenja) te potom izvođenje prvih dokaza. Pozvane su, kao oštećene, sestra žrtve te njegova djevojka koja je ujedno i jedini očevidac zločina. Planira se čitanje određenih dokaza, između ostalog unošenje u zapisnik snimki video-nadzora na kojima se prati kretanje trojca optuženih.

No, Pirićeva braniteljica najavljuje kako će pokušati većinu dokaza tužiteljstva osporiti...

Trojica optužena zbog ubojstva Karmelina Fistanića u Omišu
Trojica optužena zbog ubojstva Karmelina Fistanića u Omišu

- Vidio zapisi su sporni, na njih se mora primijeniti “Budimpeštanska konvencija”. Od ukupno 1,800 strana spisa te gotovo 200 dokaza koje je predložilo tužiteljstvo, nema ključnih koje smo mi kao branitelji predložili. Dokazi su zapravo nevjerodostojni, počevši od činjenice da jednostavno nema šanse da se tragovi krvi na skuteru koji je pronađen četiri dana nakon zločina zadrže toliko dugo! Također nema šanse da su kapljice krvi iz automobila dosegle skuter kroz poluotvoreni prozor, najmanje 80 cm udaljen od žrtve. Brojne su nepravilnosti u istrazi ovog slučaja i na tome inzistiramo, a danas smo uputili tužbu prema Strasbourgu zbog odluke o produljenju istražnog zatvora za mog branjenika jer se ne poštuje presumpcija nevinosti - kao i od početka ovog slučaja, izuzetno je aktivna te ogorčena na sustav odvjetnica Doris Košta, koja nije dobila nikakav odgovor na kaznenu prijavu koju je podnijela protiv dvojice muškaraca odgovornim, po njoj, za ubojstvo Karmelina Fistanića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 16

VIDEO

Strava u Zagrebu: Mladić (18)  na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu
IZABRAO SLUČAJNU ŽRTVU

Strava u Zagrebu: Mladić (18) na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu

Ozlijeđenom muškarcu liječnička je pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Zagreb. Lakše je ozlijeđen, objavila je zagrebačka policija. Mladića su priveli

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata
UŽAS U PALERMU

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata

Angelo Onorato (56) pronađen je na vozačevom mjestu svog automobila s plastičnom trakom oko vrata. Da nešto nije u redu, supruga je posumnjala nakon što joj nije odgovorio na uzastopne pozive
Ako dobijete ovakvu poruku, nemojte je otvarati! Hrvatska pošta poslala važno upozorenje
OPREZ!

Ako dobijete ovakvu poruku, nemojte je otvarati! Hrvatska pošta poslala važno upozorenje

Preko SMS poruka širi se lažna obavijest o nemogućnosti dostave paketa zbog nepotpunih informacija