Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Ubojica s Lošinja nije se branio šutnjom, iznio je svoju obranu

Unatoč mojem savjetu da se u ovoj fazi postupka brani šutnjom, moj branjenik je iznio obranu, rekao je odvjetnik Goran Crnković. Branka Rafajca nakon ispitivanja su prebacili kod sutkinje istrage

Privođenje Branka Rafajeca na Županijski sud
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
124 komentara

Branka Rafajca (41), osumnjičenog za teško ubojstvo djevojke (16) u Malom Lošinju, doveli su oko 11.10 sati na Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci na ispitivanje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nakon toga su ga doveli kod sutkinje istrage riječkoga Županijskog suda, Helene Randić, koja će odlučiti o njegovu zadržavanju u istražnom zatvoru. Očekuje se da će mu odrediti jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

- Unatoč mojem savjetu da se u ovoj fazi postupka brani šutnjom, moj branjenik je iznio obranu, no iz pijeteta prema maloljetnoj žrtvi i njenoj obitelji, pa čak i da mogu, a ne mogu, jer mi to zakon ne dopušta, ne bih dao nikakve daljnje izjave - rekao je Goran Crnković. 

UBOJSTVO NA LOŠINJU Otac osumnjičenog: 'Kao da je moje dijete ubijeno, to je užas'

Rafajca sumnjiče da je upao u kuću u kojoj je djevojka živjela s roditeljima, napao njezinu majku, a kada ju je djevojka krenula braniti, izbo ju je. 

Branko Rafajac rođen je u Osijeku, a prije nekoliko godina doselio se na Mali Lošinj. O njegovom školovanju se malo zna, a njegovi prijatelji ističu da ga je oduvijek privlačila voda, a posebice morske dubine i ribolov. Otkako živi na Lošinju bavi se upravo podvodnim ribolovom.  Nakon što se u medijima pojavila informacija da je meta ubojstva bila njegova bivša supruga, za Jutarnji je rekla da ona s tim "užasom nema veze". Rastali su se prije dva mjeseca. 

HOROR NA LOŠINJU Lupao i divljao: Što mu je ona skrivila? Ubio je moje zlato!

Rafajac je poznat policiji, psihijatrima, ali i djelatnicima Centra za socijalnu skrb (CZSS). 

- Ta je osoba evidentirana u ovom Centru za socijalnu skrb Cres-Lošinj od siječnja 2020. godine i u odnosu na njega ovaj je Centar za socijalnu skrb poduzeo sve radnje u skladu sa zakonskim ovlastima i kompetencijama, a isto smo zatražili i od drugih službi iz međuresornih ministarstava. Kako je istraga u tijeku, druge podatke ne možemo za sada javno iznositi - ispričala je ravnateljica CZSS-a Cres-Lošinj Branka Sepčić za Jutarnji. 

 

 

Možda vas zanima i ovo:
Message