Obavijesti

News

Komentari 0

Učenici Trgovačke škole u posjetu Specijalnoj bolnici

Učenici Trgovačke škole u posjetu Specijalnoj bolnici
6

Organizirali su humanitarnu akciju, a prikupljenu donaciju odvezli su u bolnicu u Gornjoj Bistri i posjetili bolesnike. Mlade su ganula bolesna djeca i njihove sudbine

VIDEO

Bok curke, veselo je Josip pozdravio učenice i učenike Trgovačke škole u Zagrebu. Došli su u posjet njemu i još 102 djece i mladih u Bolnici za specijalne bolesti u Gornjoj Bistri nedaleko od Zagreba. Učenici su im donijeli i prikupljenu donaciju: čokolino, čajeve, grickalice, vlažne maramice, čokolade...

- Predložila sam razredu humanitarnu akciju. Bila sam skeptična hoće li uspjeti. No odazvalo se oko 600 učenika naše škole. Jasno da se može bolje, no zadovoljna sam - kazala je Katarina Jadrijević, učenica 3ak. Iako ima tek 17 godina, već radila na Hrabrom telefonu i sudjelovala u akcijama. Njenu ideju podržali su učenici i razrednica te ju proširili školom. Nazvali su Bolnicu u Bistri i dobili popis korisnih sitnica. Svaki razred bio je zadužen za sakupljanje određenih stvari.

- Prekrasno je da su se djeca senzibilizirala s takvom akcijom. Njihovi suze i smješak govore koliko su to duboko proživjeli. Vjerujem da će se svake godine oko Božića sjetiti posjeta Bistri - kazala je Božica Uroić, razrednica 3ak. Nada se da će ovaj posjet nekoga potaknuti na volontiranje i daljnji humanitarni rad.

Učenike je dočekao ravnatelj bolnice dr. Ivan-Željko Weiss. Ispričao im je povijest bolnice i proveo ih sobama. U njima leže djeca koja imaju najteže i kronične bolesti. Najstariji pacijent ima 35 godina, a tamo je od rođenja. Učenici su u igraonici podijelili djeci plišane igračke i čokolade koje su ih posebno obradovale.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mladi su bili dirnuti sudbinama bolesnika.

- Žalosno je da roditelji tu djecu samo jednom godišnje posjećuju - kazao je Ivan Kovač, učenik i jedan od organizatora akcije.

Oduševili su ih talijanski volonteri i njihova ljubav koju im pružaju u igri i druženju.

- Rastužilo me stanje pacijenata, no iznenadila me atmosfera i toplina volontera i osoblja, mislim da djeca to razumiju. Mi smo ovim posjetom dobili više no što smo očekivali, nekako nas je zbližio. Vjerojatno sutra neću pitati zašto nisam dobila nove tenisice - dodala je Katarina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!