Obavijesti

News

Komentari 827

Do ispunjenja zahtjeva: Štrajk u svim školama svakog dana

Do ispunjenja zahtjeva: Štrajk u svim školama svakog dana
6

Frontalni štrajk u svim školama u cijeloj zemlji nastavit će se svaki dan i to do ispunjenja zahtjeva za povećanjem koeficijenta. To nam je potvrdio i Branimir Mihalinec koji je rekao kako će više o svemu reći sutra

VIDEO

Sindikati su u ponedjeljak trebali imati konferenciju na kojoj su trebali objaviti daljnji plan štrajka koji je sutra u cijeloj Hrvatskoj, no otkazali su je iz pijeteta prema žrtvama Vukovara, Škabrnje i Domovinskog rata.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

Divjak u Vodicama 01:40

A kako doznajemo od nastavnika, Sindikati su promijenili plan. Više nema cirkularnog modela po županijama nego će se štrajkati svaki dan u svim školama u cijeloj zemlji i to do ispunjenja zahtjeva za povećanjem koeficijenta, bez obzira što je Vlada najavila da dane u štrajku više neće plaćati. A ovu vijest na svojem Facebook profilu objavili su iz Osnovne škole Hreljin u Bakru.

Isto nam je potvrdio i Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.

- Istina. Više o tome sutra - rekao je kratko Mihalinec.

- Štrajkat ćemo dok se ne ispune naši zahtjevi. Jednoglasna je to odluka oba sindikata - rekao je za Srednju.hr Nijaz Karić, glavni tajnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama

Za 25. studenog Sindikati učitelja i zaposlenih u srednjim školama najvaljuju i još jedan veliki prosvjed.

'Vlada učiteljima nije dala baš najbolju ponudu. Za više nema'
'Vlada učiteljima nije dala baš najbolju ponudu. Za više nema'

Podsjetimo, sutra će biti 27. dan štrajka. Na posljednjim pregovorima Vlada im je ponudila povećanje osnovice za 6,12 posto, kao i svim javnim i državnim službenicima te, umjesto koeficijenta, dva posto dodatka na plaću od 1. srpnja, ukoliko do tad ne bude gotova analiza cjelokupnog sustava plaća.

Mihalinec: Borba za dostojanstvo nema cijene

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec u ponedjeljak navečer poslao je pismo članovima sindikata vezano uz frontalni nastavak štrajka do ispunjenja zahtjeva poručivši kako je izuzetno važno snažno odgovoriti Vladi te da borba za dostojanstvo nema cijene.

- Središnji odbor našeg Sindikata i Veliko vijeće hrvatskih učitelja na današnjoj su zajedničkoj sjednici jednoglasno donijeli odluku o frontalnom nastavku štrajka od 19. studenog do ispunjenja zahtjeva.

Izuzetno je važno snažno odgovoriti Vladi Republike Hrvatske kako ne pristajemo na prijetnje, te da smo spremni boriti se za svoje zahtjeve i dostojanstvo do kraja. Borba za dostojanstvo nema cijene", istaknuo je Mihalinec u pismu koje je objavljeno na društvenim mrežama.

- Ukoliko budemo i dalje jedinstveni i odlučni, Vlada Republike Hrvatske bit će primorana ponovno sjesti s nama za pregovarački stol i ponuditi prihvatljivo rješenja, dodao je.

U pismu je ponovio kako će u utorak na konferenciji za novinare objaviti rezultate izjašnjavanja o posljednjoj ponudi Vlade.

Također, najavio je da sindikati planiraju aktivnosti u vrijeme zasjedanja Europske pučke stranke u Zagrebu i da će uskoro organizirati prosvjed u Zagrebu na jednom od gradskih trgova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 827
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa