News

Komentari 33

Udruge branitelja su odabrale: Tomo Medved je Osoba godine

Udruge branitelja su odabrale: Tomo Medved je Osoba godine

Otkako je došao na čelo Ministarstva hrvatskih branitelja kontinuirano se bori za zaštitu i čast hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata i boljitak hrvatskog naroda, priopćili su

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) u suradnji s drugim udrugama proizašlim iz Domovinskoga rata, proglasila je za Osobu godine 2021. potpredsjednika Vlade RH, ministra hrvatskih branitelja i hrvatskog generala Tomu Medveda, priopćeno je u nedjelju.

Tomo Medved sudionik je hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, ratni zapovjednik, a tri puta je ranjen u obrani Domovine, naveli su u priopćenju iz braniteljske udruge UHBDR91.

"Otkako je došao na čelo Ministarstva hrvatskih branitelja kontinuirano se bori za zaštitu i čast hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata i boljitak hrvatskog naroda. Zahvaljujući njegovu angažmanu pokrenuto je niz novih uspješnih projekta, prije svega za stradalnike i obitelji ranjenih i poginulih branitelja Domovinskog rata do promjena u Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, što su također oni koji su bili prvi kad je trebalo umnogome pozdravili i podržali", dodaje se.

Dodaje se kako je naročito značajno Medvedovo zalaganje za pronalaskom nestalih hrvatskih branitelja i civila, kao i za pronalaskom i dostojanstvenim ukopu stradalih i nakon 1945.

Potpredsjednik Vlade, ministar Medved angažiran je i oko zbrinjavanja stradalih u potresu na području Sisačko -moslavačke županije, ali i šire.

"Ovim priznanjem, hrvatski branitelji i stradalnici još jednom žele istaknuti ulogu i značaj Ministarstva, ali i zahvaliti ministru Medvedu, legendi Domovinskog rata na svemu što je učinio i čini za dobrobit Hrvatske", naveo je Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.

Najčitaniji članci