Obavijesti

News

Komentari 51

'Ukidaju humanitarni turnir, a mi s incidentom nemamo veze'

'Ukidaju humanitarni turnir, a mi s incidentom nemamo veze'

Ono što se dogodilo u kasne noćne sate nakon turnira nije i ne može biti pod našom kontrolom, niti mi kao organizacija možemo snositi sankcije za takva nedjela, kažu iz 'Torcide Brač' na Facebooku

VIDEO

U Supetru na Braču huligani su napali četvero sezonskih radnika koji su se u nedjelju ujutro vraćali iz noćnog provoda. 

- U ime grada Supetra i u svoje osobno ime oštro osuđujem ovaj napad. Kao gradonačelnica sam, obzirom da su sudionici napada bili posjetitelji ili sudionici Torcida kupa, odlučila ukinuti donacije i uskratiti korištenje sportskih terena. Ne možemo podržavati sportska događanja čiji sudionici ili posjetitelji ovako reagiraju. Pokušat ću kontaktirati sa svim žrtvama. S majkom stradalog iz Supetra sam već razgovarala - rekla je gradonačelnica Supetra Ivana Marković za 24 sata. 

Ispovijest pretučene: 'Njih 20 me divljački tuklo, bez milosti'
Ispovijest pretučene: 'Njih 20 me divljački tuklo, bez milosti'

 

Torcida Brač reagirala je objavom na Facebooku:

Ponukani izjavama lokalnih političara povodom nemile situacije koja se neki dan dogodila u Supetru oko 4. sata ujutro, osjećamo potrebu izvijestiti javnost da je takvo kolektiviziranje krivnje, prije bilo kakvog zakonitog utvrđivanja činjenica, usmjerene na Torcidu Brač nedopustivo i zlonamjerno, te isključivo usmjereno na prikupljanje jeftinih političkih bodova.

Naime, Torcide Brač je dana 08.06.2019. (subota) organizirala 6. izdanje malonogometnog turnira Torcida Brač Kup koji se odvio od 18:00 do 22:00 sati, bez ijednog incidenta, dok je karakter turnira, kao i svake godine do sada, bio humanitaran.

No, ono što se dogodilo u kasne noćne sate nakon turnira nije i ne može biti pod kontrolom Torcide Brač, niti mi kao organizacija možemo snositi sankcije za takva nedjela. Međutim, dijelu medija i javnosti, a poglavito lokalnim političarima na vlasti u Supetru, to nikako nije jasno, (a trebalo bi biti), pa primjenjuju metodu kolektivne krivnje uz najavu ''vječne zabrane'' korištenja betonskog nogometnog igrališta i ukidanja novčane potpore Torcida Kupu, čime se stvara dojam da je taj turnir egzistirao na grbači gradskog proračuna, što nije istina.

Nepobitna činjenica je da je gradonačelnica Supetra tu, inače simboličnu financijsku potporu, ukinula još prije 2 godine, kao što nam je uskratila i dozvolu za izradu grafita posvećenog stradanju Vukovara u Domovinskom ratu.

Na kraju želimo istaknuti da je ovaj turnir prepoznatljiv upravo iz svog humanitarnog karaktera, a koji se sada želi zabraniti radi izoliranog incidenta, te da se cjeloukupni novac koji se stekao održavanjem turnira svake godine proslijedio u humanitarne svrhe, bilo da se radi o pomoći potrebitim ljudima s Brača ili ljudima iz drugih dijelova RH, obnovi vukovarskog vodotornja, poplavljenim područjima ili bivšim igračima Hajduka, stoga ne dozvoljamo i odbijamo da se na takav način blati naša udruga i svi članovi Torcide Brač!

Gradonačelnica Supetra: Nema više donacija, a ni Torcida kupa
Gradonačelnica Supetra: Nema više donacija, a ni Torcida kupa

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa