News

Komentari 17

Ukrajina na udaru: Rusija nas je napala s 81 projektilom. Trećinu tih raketa mi ne možemo srušiti

Ukrajina na  udaru: Rusija nas je napala s 81 projektilom. Trećinu tih raketa mi ne možemo srušiti

Ukrajinska vojska objavila je kako je Rusija u rano u četvrtak na njih ispalila čak 81 projektil, od čega 30 posto Kijev ne može uništiti, piše Kyiv Independent.

Jučer je Vladimir Putin, sudjelujući na ceremoniji povodom dana žena, kukao kako su ruska sigurnost i suverenitet ugroženi, kako je cijeli svijet protiv njih... I nekih 15-ak sati poslije, Ukrajinu su zasuli ruski projektili...

Ukrajinska vojska objavila je kako je Rusija u rano u četvrtak na njih ispalila čak 81 projektil, od čega 30 posto Kijev ne može uništiti, piše Kyiv Independent.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Projektile Kh-22, Kh-47 Kinzhal i S-300, koji su činili 30 posto njihova napada, mi ne možemo uništiti. Nemamo sredstva za to - prenosi ukrajinski medij izjavu vojske.

Podsjećamo, ruske zračne snage i ratna mornarica u četvrtak su u pet sati ujutro žestoko granatirali gradove od istoka pa do zapada Ukrajine. Gotovo svi gradovi bili su žrtve napada dronova kamikaza Geran i krstarećih raketa.

Zbog silnih napada brojni gradovi ostali su jutros bez struje. Gradonačelnik Kijeva, Vitalij Kličko, kazao je na Telegramu da su rakete pale u dva kvarta u gradu. Napadnuta je i crnomorska luka Odesa i drugi najveći grad u Ukrajini, Harkiv. Guverner regije Odesa, Maksim Marčenko, rekao je da je masovni raketni napad pogodio energetsko postrojenje u lučkom gradu, što je dovelo do prekida struje.

Ukrajinska Pravda javlja kako su kod Lavova poginule najmanje četiri osobe. Strahuje se da će broj rasti...

- U okrugu Zoločiv neprijateljske rakete pale su na stambeno područje. Zasad imamo potvrdu o četvero poginulih, dva muškaraca i dvije žene - kazao je guverner regije Maksim Kozitski.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Najčitaniji članci