News

Komentari 73

Ukrajinska mama: Radila sam u uredu, sad imam M4 u rukama. Ako počne rat, znam što treba

Ukrajinska mama: Radila sam u uredu, sad imam M4 u rukama. Ako počne rat, znam što treba

Zajedno s desecima drugih dragovoljaca, provela je sedam sati ili s oružjem na zemlji ili na straži kao dio male patrole koja je štitila betonsku zgradu od neprijateljskih diverzanata

Alisa (38) iz Ukrajine, majka sedmogodišnjeg djeteta, oduvijek je, kaže, uživala u streljaštvu, a prije više od godinu dana započela je s vojnim vježbama zbog straha od ruske invazije na Ukrajinu, piše Mirror.

Iako se ponosi svojim novim vještinama koje su joj izgradile samopouzdanje, ipak se nada da te vještine neće morati iskoristiti. Sada strahuje da će svoje vještine morati iskoristiti u pravom ratu s Rusijom

<<< Sve novosti o sukobu Rusije i Ukrajine čitajte iz minute u minutu na našem live članku

- Ljudi umiru, to je grozno. Još je gore kada ne misliš samo o svom životu, već i o životu djeteta - rekla je Alisa.

Ovog je vikenda obukla maskirnu odjeću, uzela je jedan od svoja dva malokalibarska pištolja i uputila se na poligon u šumi. 

Zajedno s desecima drugih dragovoljaca provela je sedam sati s oružjem na zemlji i na straži kao dio male patrole koja je štitila betonsku zgradu od neprijateljskih diverzanata. Svako malo na trening dođu novi ljudi, kaže.

- Ako ne daj bože počne rat... Znam da se trebam maknuti s nesigurnog mjesta na sigurno - rekla je Alisa. 

- Znam raditi ako počne pucnjava i pomoći sinu, prijateljima, susjedima ako se zateknu u tome - rekla je.

Alisa, inače specijalistica za društvene mreže koja radi uredski posao, posjetila je preko 50 država zajedno sa svojim suprugom koji je motociklist. 

Trudi se ne preskakati vojne treninge iako je često umorna na kraju svog radnog tjedna.

- Da je mir u državi propustila bih trening da sam umorna, ali sada ovo trebam više nego ikada prije. Ljuta sam i sve planove sam otkazala. Nevjerojatno mi je i ne kužim kako se ovakve stvari mogu događati u 21. stoljeću - rekla je Ukrajinka.

Najčitaniji članci