News

Komentari 36

Ukrajinska političarka: 'Rusija postaje sve slabija. Od Putina su se očekivale važne poruke'

Ukrajinska političarka: 'Rusija postaje sve slabija. Od Putina su se očekivale važne poruke'

Danas je Dan pobjede u Rusiji, oni žele ponoviti pobjedu iz Drugog svjetskog rata. Jedini rat koji treba voditi je onaj koji vodite kada branite svoju domovinu, rekla je ukrajinska političarka Kira Rudik

Kira Rudik, članica ukrajinskog parlamenta iz Kijeva je za N1 komentirala govor Vladimira Putina povodom Dana pobjede i situaciju u lučkom gradu Mariupolju. 

- Njegove riječi su opscene, ali su poslale poruku svijetu koju Ukrajina šalje već neko vrijeme - da nas Rusija ne priznaje kao naciju. Ovo nije njihov teritorij, ljudi ovdje umiru i vraćaju se u Rusiju u plastičnim vrećama. Putin ovo radi samo iz propagande. Očekivala se važna poruka, priznavanja tzv. republika na istoku Ukrajine, ili nuklearni napad, ali to se nije dogodilo, i pokazuje da mjere i otpor donose rezultate. Rusija postaje sve slabija - rekla je. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Vidimo koji je rezultat kada se ušutkava tiranin. Danas je Dan pobjede u Rusiji, oni žele ponoviti pobjedu iz Drugog svjetskog rata. Jedini rat koji treba voditi je onaj koji vodite kada branite svoju domovinu - rekla je. 

Rudik je rekla kako su iz čeličane u Azovstalu izvučeni svi civili te da su na sigurnom. 

- Rusi našim braniteljima ne žele dopustiti da odu. Znaju da je ovo samoubilačka misija - rekla je. 

Poručila je i kako Putin nije osvojio Mariupolj jer su tamo još uvijek ukrajinski branitelji. 

- Koliko teritorija kontroliraju je teško potvrditi jer tamo nema mobilne veze. Rusi kontroliraju ruševine koje su ostale od grada, sravnjen je do temelja, a čeličana Azovstal, uz još možda nekoliko zgrada, su jedine građevine koje još stoje - rekla je i dodala kako treba prihvatiti činjenicu da Rusi kontroliraju veći dio tog grada. 

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE<<<