Obavijesti

News

Komentari 48

Umro zbog navodnog duga od 200 kuna: 'Božo je bio dobar kao kruh. Uništili su ga klošari'

Umro zbog navodnog duga od 200 kuna: 'Božo je bio dobar kao kruh. Uništili su ga klošari'
3

Božidara L.(56), smatra tužiteljstvo, je ispred njegove kuće u zagrebačkoj Trnavi 9. lipnja 2020. godine 34-godišnjak udario šakom u glavu. Preminuo je 13. lipnja zbog navodnog duga od 200 kuna

VIDEO

Nije to jednom bilo. Šta je on proživio otkad se iz rata vratio, drhtavim glasom kazala nam je teta Božidara L. (56), koji je preminuo nakon premlaćivanja u lipnju prošle godine. 

Više od šest mjeseci trebalo je istražiteljima da slože mozaik i utvrde što se dogodilo Božidaru i zašto, no čini se kako sve okolnosti njegove smrti još nisu do kraja rasvijetljene. 

Naime, njegovi poznanici koje smo zatekli u Parku Tomislava Ivčića u zagrebačkoj Trnavi kazali su nam da je Božidar u danima prije smrti dvaput pretučen, a slično su nam rekli i njegovi susjedi te majka osumnjičenog.

Osumnjičeni (34) završetak istrage čeka na slobodi

No, krenimo redom. Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu nedavno je objavilo da su otvorili istragu protiv 34-godišnjaka kojega sumnjiče za nanošenje teške ozljede s posljedicom smrti. Nije u istražnom zatvoru već završetak istrage čeka na slobodi.

Odvjetništvo je izvijestilo kako su utvrdili da je 9. lipnja 2020. oko 2 sata osumnjičeni u društvu još jednog muškarca došao do Božidarove adrese stanovanja u Laslovskom putu u zagrebačkoj Dubravi radi navodnog duga u iznosu od oko 200 kuna.

Udario ga je šakom u glavu

Božidara su zatekli ispred kuće u društvu trojice prijatelja. Posvađali su se, a potom ga je, prema policijskom izvješću, 34-godišnjak udario šakom u glavu nakon čega je Božidar pao.

Daljnji napad spriječili su njegovi prijatelji, a osumnjičeni se udaljio s mjesta događaja. Susjedi su zbog buke i tučnjave zvali policiju, a Božidara je Hitna prevezla u KB Dubrava iz koje je istog dana otpušten na kućnu njegu.

Umro od krvarenja nakon što su ga prebili zbog 200 kuna
Umro od krvarenja nakon što su ga prebili zbog 200 kuna

Božidar je preminuo u svojoj kući 13. lipnja, a obdukcija je pokazala kako je imao prijelome šestog do osmog rebra te da mu je rebro probilo pluća uslijed čega je iskrvario.

No, nekoliko različitih sugovornika reklo nam je da su Božidara pretukli i u trnavskom parku.

Razlike između tih izjava odnose se na vrijeme i aktere premlaćivanja. 

'Moj sin je došao kod njega po dug, ošamario ga je i otišao'

Kako osumnjičeni ne smije davati izjave dok istraga traje, javila nam se njegova majka i iznijela njihovu stranu priče.

- Moj sin nije kriv. Istina je da je on s prijateljem došao do kuće tog čovjeka i tražio povrat duga. Bilo je to u noći na utorak 9. lipnja oko 2 sata. Ošamario ga je i otišao. To su vidjeli susjedi i zvali policiju – tvrdi njegova majka.

Nastavlja da su Božu tri dana kasnije, u petak navečer, na livadi u parku pretukla dvojica, koja su mjesec dana nakon događaja, tvrdi, pobjegli u inozemstvo.

Ubila je ugostitelja u Mostaru, tijekom bijega je slomila noge: Fatalnoj Suniti ukinuli presudu!
Ubila je ugostitelja u Mostaru, tijekom bijega je slomila noge: Fatalnoj Suniti ukinuli presudu!

- Taj muškarac posudio je Boži nekoliko stotina kuna. Tražio je da mu vrati 5000 kuna. Božo ih je pozvao da popiju piće u kafiću odmah kod parka. Vjerojatno su mislili da će im platiti navodni dug. No, on nije imao novca. Tamo su se posvađali i počeli su ga ćuškati pa su ih zamolili da izađu van. Na livadi su ga krenuli cipelariti te su ga ubili od batina. Bilo je još ljudi tad u parku, ima svjedoka, samo se boje pričati. Božo nije dao da se zove Hitna ni policija već je rekao da mu nije dobro i otišao kući – priča naša sugovornica. 

Kaže da je kobnog dana njezin sin bio na putu.

- Taj muškarac napisao mu je u poruci: 'Usr... smo ga od batina, izgleda da je umro' - tvrdi majka. 

Kako niste primijetili da je čovjek ispod vas umro?

Božo je u kući, na katu dopustio još trojici da žive, te je dvojicu i prijavio na svojoj adresi iako mu, tvrde naši sugovornici, nisu plaćali najam. Navodno mu je netko od podstanara dao nekakve tablete jer je jaukao i žalio se na bolove.

Sljedećeg jutra, u subotu 13. lipnja, kažu susjedi, do Božine kuće došla je policija.

Vrata im je otvorio jedan od podstanara. Božidara su našli mrtvog.

- Kako niste primijetili da je čovjek ispod vas umro? - pitali su ga policajci.

Monstrumi! Ubio kćer svoje cure jer je nalikovala na biološkog oca, ona mu pomogla zataškati
Monstrumi! Ubio kćer svoje cure jer je nalikovala na biološkog oca, ona mu pomogla zataškati

Drugog podstanara, pričaju Božini poznanici, prijavio je dan prije smrti.

Nesretni Božidar, kažu njegovi susjedi, odrastao je u Trnavi.

Živio je tamo s roditeljima od rođenja. Nikad se nije ženio niti je imao djecu te je bio hrvatski branitelj, dragovoljac, koji je primao i mirovinu. Za Božidara je sve krenulo nizbrdo nakon smrti njegovih roditelja.

Bio je dobar kao kruh

- Bio je dobar kao kruh, ali se izgubio nakon što su mu umrli roditelji. Počeo je puno piti i oko sebe je okupio ekipu kvartovskih klošara. Stalno su visili kod njega. Uz njih je i on propadao. Mi smo mu pokušali pomoći, ljudski, jer je zaista bio duša od čovjeka i bilo nam je žao, ali bio je malo tvrdoglav. Ne treba kriviti doktore... Nikad on nije htio tražiti pomoć ni priznati da nije dobro. Ja vjerujem da je na svoju odgovornost potpisao da ga puste iz bolnice – uvjereni su susjedi.

Nadaju se da će onaj tko ga je usmrtio za to i odgovarati.

Božidara su sahranili na mirogojskom Krematoriju uz vojne počasti. Urnu je preuzela obitelj.

- Pohranili smo je u Konjščini, kraj drugih članova obitelji. Jako me boli kad se sjetim kako je živio. Sve su mu uzeli. Sjećam se, kupio je novi mobitel za više od tisuću kuna i došla mu je ta jedna susjeda, koja je bila u tom društvu, i rekla da ima kupca za 300 kuna, da dijele po pola. On joj je rekao da je tek kupio mobitel i to za preko tisuću kuna, a ona mu ga je samo uzela i donijela mu 150 kuna – s tugom u glasu priča Božidareva teta.

Tvrdi da nije smio ništa reći ni prigovoriti jer bi onda dobio batina. Rasprodao je tako i nasljedstvo za sitan novac. Što će biti s kućom, koju su policajci nakon događaja zapečastili, ne zna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa