Obavijesti

News

Komentari 44

Asad zaprijetio: Ako napadne, SAD može očekivati posljedice

Asad zaprijetio: Ako napadne, SAD može očekivati posljedice
2

Francuska je predložila da UN usvoji rezoluciju o kemijskom oružju u Siriji. Rusija je rekla da je taj prijedlog "neprihvatljiv". Sirija je pak spremna oružje staviti pod nadzor

VIDEO

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad upozorio je na moguće regionalne posljedice ako Amerika pokrene vojni udar na Siriju. 

Prema lažima koje slušamo zadnja dva tjedna moramo očekivati najgore. Zadnje dvije i pol godine živimo u teškim uvjetima i pripremamo se za svaku mogućnost, ali to ne znači da će stvari biti bolje. Naprotiv, pogoršat će se sa svakim 'glupavim' udarom ili glupim ratom. Nitko ne može reći kakve će biti posljedice tog udara. Ne govorim samo o Siriji, ovdje su sve regije međusobno povezane. Ako negdje udarite možete očekivati posljedice od tamo gdje se ne nadate, i te posljedice mogu imati različite oblike - rekao je Asad, javlja BBC.

UN otkazao sjednicu o Siriji: Potrebne dodatne konzultacije

Vijeće sigurnosti UN-a sazvalo je za večeras u 22 sata po srednjoeuropskom vremenu izvanrednu sjednicu na temu 'Sirija', javlja njemački Bild.  No kako javlja BBC sjednica je otkazana i objavljeno je da su potrebne nove konzultacije. 

Podsjetimo, Rusija je predložila Siriji da svoje kemijsko oružje stavi pod kontrolu međunarodne zajednice. Nadaju se da će tako spriječiti vojni napad SAD-a na Siriju. Sirija je ruski prijedlog prihvatila. 

Francuska je pak predložila da UN usvoji rezoluciju o kemijskom oružju u Siriji. Rusija je rekla da je prijedlog Francuske "neprihvatljiv". 

Putin: Sirija će predati kemijsko oružje, ali tek nakon što se SAD obveže da neće napasti

Ruski predsjednik Vladimir Putin je pak postavio uvjet da se SAD i njihovi saveznici obvežu da neće napasti Siriju, a tek onda će Sirija svoje kemijsko oružje staviti pod kontrolu međunarodne zajednice. Predsjednik SAD-a Barack Obama je pak rekao kako je ruski prijedlog da se sirijsko kemijsko oružje stavi pod međunarodnu kontrolu 'potencijalno pozitivan' te je obećao da će prijedlog ozbiljno razmotriti i uzeti ga s rezervom.    

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa
Rafalei danas lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei danas lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH