News

Komentari 15

Krečom na zločinca: Uništili su mural Ratku Mladić u Beogradu

Krečom na zločinca: Uništili su mural Ratku Mladić u Beogradu

Dvije aktivistkinje uhićene su jučer u Beogradu jer su bacale jaja na mural koji se nalazi u Njegoševoj ulici, a na kraju je netko polio Mladićev lik kantom bijele boje

Uništen je mural posvećen zločincu Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici u Beogradu. Netko je preko Mladićevog lika polio kantu bijele boje, javlja Kurir.

Podsjetimo, prebojavanje murala najavile su Inicijativa mladih za ljudska prava i nekadašnja čelnica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić, a bilo je najavljeno i sudjelovanje nekoliko nevladinih organizacija iz BiH i Hrvatske. Zbog toga je policija u civilu uhitila dvije aktivistkinje Aidu Ćorović, koja je na mural bacala jaja, te Jelenu Jaćimović.

- Država čuva taj mural, a privodi dvije žene koje bace par jaja, a dvije žene koje bace par jaja budu tako brutalno privedene... Ova bruka danas i večeras lice je režima Aleksandra Vučića i grijeh na njegovu dušu. Mogao je da se vidi strah tih policajca. Mi smo taoci jednog nenormalnog i bolesnog režima - rekla je Ćorović nakon što je puštena.

Najčitaniji članci