Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
399 komentara

Ubio jednog policajca, a ranio dvojicu: Mogući novi napadi?

BiH: Naoružani muškarac upao je u 19 sati u PU Zvornik i počeo pucati. Ubio je jednog policajca, a dvojicu ranio. Napadač je ubijen u razmjeni vatre s policajcima

Reuters
Foto: Reuters
399 komentara

Prema informacijama koje dolaze iz Zvornika (BiH) napadač se nešto prije 19 sati dovezao pred policijsku postaju crnim Golfom izašao je i njega s puškom pumpericom u ruci, uz povike 'Allah Akbar' počeo je pucati na policajce . Ubio je jednog policajca, a dvojicu je ranio . Došlo do je do razmjene vatre između napadača i preostalih policajaca u kojoj je napadač ubijen . Kako doznajemo, ranjene policajce su odvezli u bolnicu. Nisu životno ugroženi.

Objavili su identitet napadača

RTRS je u ponedjeljak navečer objavio informaciju, neslužbenu, prema kojoj je teroristički napad izvršio Nerdin Ibrić iz Tuzle, rođen 1991. godine u Sapni.

Mirsad Vilić , direktor za koordinaciju policijskih tijela izjavio je novinskoj agenciji Srna da je nakon napada u Zvorniku pojačano osiguranje štićenih objekata , te da se to odnosi i na škole kao i na vrtiće. Aktivirane su sve policijske agencije u BiH.

Mogući novi napadi?

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić potvrdio je da su prije tri dana postojala obavještajna saznanja o mogućem terorističkom napadu. Obavještajno-sigurnosna agencija obavijestila  je sve agencije o mogućim novim napadima na policijske postaje širom BiH.

Gojko Vasić, direktor policije RS-a potvrdio je da je napad okarakteriziran kao teroristički čin . Mali gradić na Drini  pun je policije u odorama i civilu, a na nogama su i pripadnici SIPA-e.

Iz Banja Luke u Zvornik se helikopterom uputio Dragan Lukač, ministar MUP-a , a za večeras je najavljena i izvanredna sjednica entitetske vlade.

- Nećemo dozvoliti da teroristi vladaju, sigurnost je podignuta na najvišu razinu. Govorili smo da je borba protiv terorizma potrebna, moramo zaštititi naše policajce, građane i ustanove, jer ovo može biti početak mnogo gorih događanja u RS-u . Poduzeti ćemo sve moguće mjere da zaštitimo građane. Građani se također trebaju uključiti i dostaviti sve eventualne informacije o teroristima. Imati ćemo odgovore na ovakve stvari, nećemo oprostiti niti zaboraviti, to svi moraju znati – rekao je Dragan Lukač , telefonom RTRS-u.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik napad je iskoristio kako bi se ponovo obrušio na tijela vlasti BiH optužujući policijske i obavještajne agencije na državnoj razini da nisu radile svoj posao jer nisu dostavile nikakve informacije o mogućem napadu.

- Nije bio nikakvih podataka o napadu i to samo govori koliko je u RS terorista-spavača - kazao je Dodik lokalnim medijima.

Dodao je kako je uvjeren da nije riječ o izoliranom činu.

- Jasno je da se radi o napadu s vjerskim i terorističkim motivima - kazao je Dodik.

O napadu je govorio i premijer Srbije Aleksanadar Vučić koji je rekao da je riječ o užasnoj i lošoj vijesti za Republiku Srpsku i Srbiju. Napomenuo je da će Srbija financijski i obavještajno pomoći Republici Srpskoj.

Mladen Ivanić , predsjedavajući Predsjedništva BiH izjavio je večeras da je za utorak ujutro sazvao hitnu sjednicu Predsjedništva BiH zbog terorističkog napada u Zvorniku.

'Ugroženi su životi naše djece. To je napad na sve nas'

- Iz svega onoga što za sada imamo od informacija sasvim je jasno da je riječ o terorističkom činu . Ovim činom ugrožen je život običnog čovjeka, životi naše djece. To je napad na sve nas - rekao je Ivanić.

On je naglasio da je ovo bitka koja se mora dovesti do kraja, naglašavajući da su se predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH dogovorili da inzistiraju na tome.

Inzistirati ću da vrlo brzo sjednu predstavnici svih sigurnosnih organizacija i agencija u BiH. Ovo je prioritet svih prioriteta. Mi ne možemo, ne smijemo i nećemo dozvoliti da terorizam pobijedi , jer im je želja da se maltene stvore uvjeti za novi rat. Ovakvim stvarima nikada nećemo popustiti – rekao je Ivanić.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko osudio je večeras teroristički napad na policijsku postaju u Zvorniku.

Inzko: Ovo se nije smjelo dogoditi

Nema više vremena da čekamo. Napad u Bugojnu je bio upozorenje, možda žuti ili crveni karton. Ovo se zaista nije smjelo dogoditi -  rekao je Inzko.

On je istaknuo da je sada trenutak da svi surađuju,  i građani i policijske strukture i da se bore protiv terorizma. Ocijenio je da će napad u Zvorniku loše odjeknuti u svijetu, ali da građani moraju biti jedinstveni .

- Ovaj gnusni zločin ne smije dovesti do podjela - kazao je visoki predstavnik za Federalnu televiziju. Za izjavu premijera Srbije Aleksandra Vučića da će Srbija pomoći RS i financijski i obavještajno, Inzko je rekao da je u ovom trenutku svaka pomoć dobrodošla, bez obzira odakle dolazi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message