Obavijesti

News

Uplinjavanje kadrova: Ena nije jedina uhljebljena u plinari...

Uplinjavanje kadrova: Ena nije jedina uhljebljena u plinari...
1

Prema upravi Zagrebačkog holdinga, ni Tomislav Kelić, voditelj Ureda uprave Plinare - opskrbe u trenutku imenovanja na to radno mjesto nije imao dovoljnu stručnu spremu i iskustvo...

VIDEO

Uprava Zagrebačkog holdinga na čelu s Anom Stojić Deban poslala je internu kontrolu koja bi trebala provjeriti zapošljavanja u Gradskoj plinari - opskrbi.

Direktan povod su naši upiti i zatim otkriće da je u toj zagrebačkoj gradskoj tvrtki opet napredovala Ena Ercegovac (25), bliska suradnica šefa zagrebačkog HDZ-a Andrije Mikulića, koji je u međuvremenu postao i glavni državni inspektor.

HDZ ima i direktora, predsjednika nadzornog odbora tvrtke, jer su u koaliciji s Milanom Bandićem. Više sugovornika nam je potvrdilo da Mikulić i dalje vuče kadrovske konce.

Uhljebnica: Zbog Ene iz HDZ-a izmislili su posao u Plinari
Uhljebnica: Zbog Ene iz HDZ-a izmislili su posao u Plinari

Ercegovac se zaposlila u Plinari - opskrbi 2017. s 23 godine i počela je kao samostalni referent. Iako je trebalo tri godine iskustva, a ona je imala samo godinu i dva mjeseca radnog staža u HDZ-u, posao je dobila. Već sljedeće godine je postala voditeljica odjela, a sredinom siječnja ove godine postala je voditeljica službe za nabavu, analitiku, marketing i izvještavanje. To je funkcija odmah ispod uprave društva.

Ona nije imala potrebne godine iskustva za prva dva radna mjesta, a ovo treće do prosinca uopće nije postojalo u Plinari. Također, spušten je kriterij iskustva s pet na tri godine kako bi i ona mogla napredovati.

Igor Šadura, član uprave koji se protivio sistematizaciji kojom je izmišljeno novo radno mjesto i spušten je kriterij iskustva, otišao je iz tvrtke nakon samo devet mjeseci.

- Ona kod nas napreduje brže nego Steve Jobs - bili su ironični zaposlenici.

- Nije Ercegovac jedina, a takvom kadrovskom politikom ćemo propasti ili će nas netko kupiti kad tržište plina više ne bude regulirano - uvjerava nas sugovornik iz Plinare - opskrbe.

I uprava Zagrebačkog holdinga je primila dodatne prijave i informacije o neregularnom zapošljavanju. Prema njima, i Tomislav Kelić, voditelj Ureda uprave Plinare - opskrbe u trenutku imenovanja na to radno mjesto nije imao dovoljnu stručnu spremu i iskustvo. A ni on nije jedini jer je, navodno, zaposleno još HDZ-ovaca.

- Ne znamo kakav će biti nalaz kontrole, ali ne želimo da nam se više događaju ovakve situacije sa zapošljavanjem - kaže nam neslužbeno sugovornik iz vrha Holdinga.

Tomislav Kelić (35) od rane mladosti je aktivan u stranci, ali kaže nam da se u njegovu slučaju radi o podmetanju.

- Imao sam i stručnu spremu i iskustvo propisano za voditelja ureda uprave i to ću lagano dokazati - kaže nam.

Pitamo ga je li mu stranka pomogla.

- Krenuo sam od rada preko agencije na određeno vrijeme u call centru još 2012. I tad sam bio aktivan u HDZ-u, ali me oni nisu zaposlili. Radio sam zatim u odjelu prodaje i javnoj nabavi, drugim mjestima i polako napredovao - kaže Kelić, koji će inače voditi i stožer Miri Kovaču, protukandidatu Andreju Plenkoviću na unutarstranačkim izborima.

Kontrola bi trebala provjeriti zapošljavanja pa će biti jasnije je li bilo nepravilnosti u zapošljavanjima.

Inače, kad su istražitelji zadnji put ušli u Gradsku plinaru, osuđen je tadašnji direktor Ante Dodig. U sklopu afere Agram, u kojoj se Milana Badića i suradnike tereti i za nezakonito zapošljavanje, pao je i Dodig. On je svjedočio da je dobio nalog da izmisli radno mjesto zamjenice direktora za Tihanu Colić. Priznao je djelo i da je udovoljio želji svojeg nadređenog Slobodana Ljubičića. U nagodbi je dobio 10 mjeseci zatvora uvjetno ako ne ponovi djelo.

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature