Obavijesti

News

Komentari 88

Upucao je i dva sata nije pozvao policiju. Mihaela u glasovnoj poruci: 'Ne možeš mi to pisati'

Upucao je i dva sata nije pozvao policiju. Mihaela u glasovnoj poruci: 'Ne možeš mi to pisati'
2

Policajac Marko Š. (27) u privoru je zbog ubojstva Mihaele B. (21). Nju je upucao iz službenog pištolja. Policija ga je teretila za teško kazneno djelo dovođenja u opasnost, a DORH je sve prekvalificirao u ubojstvo

VIDEO

Osječka javnost još uvijek dijeli i službene i neslužbene informacije vezane za ubojstvo Mihaele B., a razgovori o stravičnom slučaju koji je potresao cijeli grad, ne jenjavaju. Podsjetimo, Mihaelu B. (21) ubio je je policajac Marko Š. (27) nakon što je u nju opalio hitac iz službenog pištolja. Mihaela je imala prostrijelnu ranu u predijelu donjeg dijela glave i prema policijskom priopćenju smrt je nastupila trenutno. Policija je prvotno objavila kako je hitac opalio zbog nestručnog rukovanja pa su ga teretili za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Tek je Državno odvjetništvo priopćilo da su kazneno djelo prekvalificirali u teško ubojstvo.

Objavljene poruke ubijene Osječanke: ‘On je opsesivan, posesivan, poremećen...'
Objavljene poruke ubijene Osječanke: ‘On je opsesivan, posesivan, poremećen...'

U međuvremenu su se pojavile nove informacije. Naime, iako je jučer načelnik sektora kriminalističke policije izjavio kako je osumnjičeni djevojku upucao nedugo prije nego je sve prijavio policiji i pozvao Hitnu, neslužbeno se doznaje kako je od trenutka smrti djevojke do pozivanja policije prošlo gotovo dva sata tijekom kojih je Marko i pomicao stvari po stanu razmještajući ih i pozivao određene osobe.

Policija je izjavila kako se o tim okolnostima ne mogu očitovati jer su predmet istrage no, upravo to ponašanje osumnjičenika sugerira na namjeru ubojstva. Unatoč porukama koje su osvanule u prepisci između dvoje mladih ostaje nepoznato zašto je Mihaela otišla u stan M.Š. kobne večeri ako je rekla da ga više ne želi vidjeti i da se čudno ponaša. 

Prva neslužbena informacija koja je izašla u javnosti bila je da se Mihaela sama upucala, slučajno, jer to je navodno Marko rekao policiji, da je on u trenutku opaljenja pištolja bio pod tušem u kupaonici. Potom se njegov iskazi mijenjao. Policija je imala težak posao utvrditi što je od svega izrečenog točno.

Ubio ju je, a za policiju nije bilo ubojstva: 'Čini se kao da netko nama ne govori potpunu istinu'
Ubio ju je, a za policiju nije bilo ubojstva: 'Čini se kao da netko nama ne govori potpunu istinu'

Policija još također nije odgovorila na naše upite da li su i kada zaprimili poruke iz mobitela koje im je poslao otac Mihaeline prijateljice nakon ubojstva.

24sata u posjedu je glasovnih poruka ubijene Mihaele B. (21), mlade djevojke koju je iz službenog pištolja u stanu u Osijeku ubio policajac Marko Š. (27). Mihaela je poruke slala svojoj prijateljici. 

Podsjetimo, nakon tragedije priveden je 27-godišnji M. S., policajac iz Osijeka, a DORH je u svom priopćenju objavio da je kazneno djelo prekvalificirano u kazneno djelo ubojstva te mu je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog bojazni od utjecaja na svjedoke i opasnost od ponavljanja djela.

- Jučer sam otišla kod njega do patrole. Kad sam došla on meni nije ništa rekao već je on mene tako jako zagrlio - govori djevojka Mihaela B. između ostaloga u svojoj glasovnoj poruci. Mihaela dalje nastavlja kako 27-godišnjem M.S. donijela kavu i da su onda pričali. 

- On je meni rekao, uživo, da se ja njemu sviđam, rekao mi je da sam mu se uvukla pod kožu, u pet dana, dobro, vjerujem da se to može jer se i ja se s nekim zbližim - kazala je prijateljici. 

- Kod mene je problem što on meni daje jako puno pažnje, i meni je to katastrofa, ako bi on u nekom trenutku prestao davati pažnju, ja to mrzim kod sebe, ako bi mi u jednom trenutku prestao davati pažnju, onako počeo ignorirati ja bi bila kao, meni se on jako sviđa. (...) Priznao mi je danas da mu se sviđam, da sam mu se uvukla pod kožu, da se jako brzo veže i da se vezao za mene. Ja se trudim išta vjerovati, ali ja muškom ništa ne vjerujem, možda je moj problem. Ništa mu ne vjerujem - dodala je.

U glasovnim porukama govori i da su u trenutku kada su razgovarali dolazile ostale radne kolege, odnosno policajci koji su govorili "htio bih i ja imati takvo društvo", ubijena djevojka kazala je prijateljici i da je njemu nakon toga bilo drago što mu je netko to rekao. 

- Poslat ću ti skrinove, nešto što on meni piše, znamo se dva tjedna ali pričamo konkretno tri dana i ne možeš mi to pisati. Odjednom te poruke, to je klasični primjer sve odjednom i kad bi ja recimo pala na to onda bi se on povlačio, to ja ne pušim. Ja sam to jednom popušila i nije mi bilo dobro, oporavljala sam se mjesecima - zaključila je Mihaela prijateljici. 

Podsjetimo, policajca su prvotno osumnjičili za teško kazneno djelo dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom iz nehaja, no DORH je vrlo brzo prekvalificirao kazneno djelo koje se 27-godišnjaku stavlja na teret. Ono što je vrlo važno jest činjenica da SMS poruke nisu policiji poslan prije ubojstva, već nakon.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju
BUDITE NA OPREZU

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju

DHMZ je izdao meteoalarm za cijelu zemlju, a onaj koji označava opasno vrijeme na snazi je za zagrebačku i karlovačku regiju

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...