Obavijesti

News

Komentari 119

USKOK je priveo načelnika Škabrnje Nediljka Bubnjara

USKOK je priveo načelnika Škabrnje Nediljka Bubnjara
1

USKOK je prošle godine podigao optužnicu protiv načelnika općine Škabrnja Nediljka Bubnjara (53) i njegove bivše zamjenice Kristine Erlić (34), koje tereti da su počinili kaznena djela zloporabe položaja...

VIDEO

Tijekom srijede USKOK je ponovno priveo načelnika Općine Škabrnja Nediljka Bubnjara. Koji su razlozi novog Bubnjarovog uhićenja još nije službeno poznato.

- Tijekom dana će se znati više u priopćenju za javnost - rekao je Sergej Abramov, glasnogovornik USKOK-a za Zadarski.hr. 

- U ovom trenutku ne mogu ništa komentirati dok me ne pozove USKOK ili državno tužiteljstvo - rekao je njegov odvjetnik Marko Marinović.

USKOK je prošle godine podigao optužnicu protiv načelnika općine Škabrnja Nediljka Bubnjara (53) i njegove bivše zamjenice Kristine Erlić (34), koje tereti da su počinili kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprava. Na taj su način, prema inkriminaciji USKOK-a, oštetili Općinu Škabrnja i prisvojili ukupno gotovo 900.000 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
'Daj janje na račun općine': Za njih je proračun kao bankomat
'Daj janje na račun općine': Za njih je proračun kao bankomat

Bubnjara je USKOK tada optužio da je od siječnja 2008. do ožujka 2009. u više navrata sačinio i ovjerio putne naloge u kojima je neistinito naveo da je riječ o službenim putovanjima.

Stvarno su to bila, tvrdi tužiteljstvo, privatna putovanja na koja je Bubnjar vodio i druge osobe koje nisu radile u Općini Škabrnja. Ti krivotvoreni putni nalozi poslužili su mu za isplatu dnevnica i pravdanje troškova goriva, hotelskog smještaja i hrane, koji su za njega i druge osobe plaćeni karticom Općine Škabrnja.

Načelnik Škabrnje oštetio je općinu za čak 1,3 milijuna kn?
Načelnik Škabrnje oštetio je  općinu za čak 1,3 milijuna kn?

Riječ je o ukupno 65.000 kuna. Drugom točkom tereti ga se da je u razdoblju od lipnja 2013. do rujna 2017. godine oštetio općinski proračun za nepunih 640.000 kuna. Prema optužbi, Bubnjar je u više navrata poslovnom karticom Općine i virmanima s računa Općine podizao novac koji je koristio za svoje potrebe.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a