Obavijesti

News

Komentari 352

Ustavna stručnjakinja: Ne može se Milanović kandidirati. Ovo je ravno udaru na ustavni poredak

Ustavna stručnjakinja:  Ne može se Milanović kandidirati. Ovo je ravno udaru na ustavni poredak

Svatko tko tvrdi drugačije i radi drugačije vrši udar na ustavnopravni poredak RH. To nije i ne može biti odgovor na sve druge zabrinutosti koje smo imali ranije, kaže Sanja Barić

VIDEO

Ustavna stručnjakinja Sanja Barić u petak popodne na Facebooku dala je svoj komentar na cijelu situaciju oko Milanovićeve najave da izlazi na izbore te je rekla da se ne može kandidirati i da ostavku mora podnijeti odmah. Kaže i kako je nepodnošenje ostavke ravno udaru na ustavni poredak. Poručila je i da Ustavni sud mora danas ili najkasnije sutra ujutro to jasno reći.

To je komentirala i u Dnevniku HTV-a, gdje je ponovila da su dužnost predsjendika i kandidiranje potpuno nespojive situacije. 

To je nemoguće i to je ustavnopravno nedopustivo. Nema nikakve dileme oko toga,

- Predsjednik Republike najavio je namjeru kršenja Ustava RH činjenicom da je objavom na svojoj Facebook-stranici najavio da planira nastaviti obnašati dužnost do eventualne izborne pobjede, rekla je Barić.

- Apsolutno se može kandidirati, ali prethodno mora dati ostavku. Ovo što je namjeravao i što je rekao da namjerava jest kršenje Ustava i napad na ustavnopravni poredak RH izrijekom, dodala je.

 

Njen status prenosimo u cijelosti.

Situacija je KRAJNJE OZBILJNA!

Nema nikakve dileme, ali NIKAKVE:

1. PRH se NE MOŽE kandidirati na izborima dok obnaša tu dužnost!

2. Ostavku mora podnijeti odmah, planira li doista to što je rekao da planira. Odmah. Danas.

3. Nepodnošenje ostavke, a sudjelovanje na izborima RAVNO JE UDARU NA USTAVNI POREDAK RH!

4. Ustavni sud RH MORA još DANAS, najkasnije SUTRA UJUTRO to jasno i načelno reći kao krajnji jamac ustavnog poretka RH.

Sva daljnja pitanja dolaze poslije.

Prvo pitanje, kada da ostavku, tko ga zamjenjuje? Nema druge nego dosadašnji predsjednika Hrvatskog sabora, ergo, G. Jandroković.

Drugo pitanje, ne bi li se onda izbori za novog PRH trebali odviti prije parlamentarnih? To je dobro rješenje, da, a raspisuje ih Vlada. Ali, što ćemo s činjenicom da su izbori već raspisani? Tko će ih "odpisati"? Nema toga, opet samo Ustavni sud, a to je isto složeno tumačenje.

I što to sve znači za pasivno biračko pravo G. Jandrokovića? Ako on zamjenjuje Milanovića, može li davati mandat? A tko će, ako on neće? Onda se valjda ne može ni kandidirati...

Svakako, JASNO je: Zoran Milanović se NE MOŽE KANDIDIRATI NA IZBORIMA ZA HRVATSKI SABOR DOK OBNAŠA DUŽNOST PREDSJEDNIKA RH! Svatko tko tvrdi drugačije i radi drugačije vrši udar na ustavnopravni poredak RH. To nije i ne može biti odgovor na sve druge zabrinutosti koje smo imali ranije. Ubojstvo ne rješava ranije ubojstvo.

Nema dalje.

Sve u svemu, ustavnopravna katastrofa i krajnji udar na Ustav RH.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ustavna stručnjakinja: Ne može se Milanović kandidirati. Ovo je ravno udaru na ustavni poredak 01:24

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 352
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina