News

Komentari 70

Uzeo je pravdu u svoje ruke: Maljem razbio zazidani ulaz

Uzeo je pravdu u svoje ruke: Maljem razbio zazidani ulaz

Nakon što su desetak dana spavali u automobilu, Perkovićevi kažu da su se dobro naspavali u svojim krevetima i, što im je bilo još važnije, otuširali u svojoj kupaonici

Maljem sam zazidana vrata srušio za tri-četiri minute. Zidar je to bio nekako laganini uradio, s pur-pjenom i malo žbuke. Nije se ni njemu baš radilo, rekao nam je Željko Perković (57).

Sa suprugom Duškom (52) i sinom Marijem (21) te kujicom Cleo, konačno je ušao u svoju kuću na u Biogradu.

- Kupili smo nova vrata i montirali ih. Eto, čekao sam pravnu državu 10-ak dana, ali ne mogu više. Želim biti u svojoj kući i da mi se prizna da sam tu legalno - kaže Željko.

Nakon što su desetak dana spavali u automobilu, Perkovićevi kažu da su se dobro naspavali u svojim krevetima i, što im je bilo još važnije, otuširali u svojoj kupaonici.

- Sad nek nam pomogne tko zna! Nek nas spasi ovog Apsurdistana jer mi nitko ne može tvrditi da mi se zakonski može oduzeti jedini prolaz do stana i zazidati me u kuću sa psom!- kazuje Željko, pokazujući nam papire na kojima zbilja piše da se nakon njegove građevne intervencije stvar vrati u prvobitno stanje. Sud je, međutim, samo vrata prema dvorištu zazidao, ali ona druga nije otvorio, pa je Željko Perković sudskom odlukom zazidan u kuću bez izlaza.

Tog je dana, 10. svibnja počela drama Perkovićevih. Došli su im sudski ovršitelji sa zidarima i zazidali ulazna vrata, razdvojivši obitelj na oca i psa u kući, a majku i sina u dvorištu. Duška i Mario spavali su u automobilu. Nakon nekoliko dana Željku je pozlilo te su došli vatrogasci pa su njega i kujicu spustili vatrogasnim ljestvama. Željko je kolima hitne pomoći prebačen u bolnicu, no pušten na kućnu, odnosno u njegovom slučaju na “auto-njegu”. Cijela je obitelj otad, sa psom, spavala u Renaultu Cliju, koji su noću parkirali u dvorište.

Najčitaniji članci