Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
193 komentara

Panenić 'pucao' od smijeha dok je govorio o problemu banana

Banane su sad između 12 i 14 po kilogramu. Što su razlozi? Kažu da je razlog politička nestabilnost u Hrvatskoj, rekao je Panenić i prasnuo u smijeh...

Foto: YouTube
193 komentara

U gluho doba noći, negdje oko tri ujutro, Tomislav Panenić (MOST) pokušao je problematizirati poskupljenje banana. Nije mu baš išlo...:

- Vjerojatno je svatko od nas uživao u bananama, ali to je prošlo. Ako niste primijetili, banane su poskupile. Cijena je porasla za 46 posto što je, morate priznati, podataka koji ne bismo željeli ni za jedan artikl da se dogodi. Banane su sad između 12 i 14 po kilogramu. Što su razlozi? Kažu da je razlog politička nestabilnost u Hrvatskoj, rekao je Panenić i prasnuo u smijeh.

HRPA REPLIKA, BANANE; SMIJEH... Cjelonoćni cirkus u Saboru: 'Ovo je nasilje, radimo 16 sati'

- Kolegice i kolege, pogledajte se sad međusobno i nek nas narod gleda, poručio mu je Željko Reiner.

Panenić se pribrao i nastavio svoj govor o bananama:

- Kažu da je razlog politička nestabilnost u Hrvatskoj uzrokovana smjenom izvanrednog povjerenika Vlade u Agrokoru također jedna od uzroka zajedno s vremenskim neprilikama koje su pogodile područje Dalmacije što je uzrokovalo probleme u lukama..., govorio je Panenić.

Cirkus započeo Buljevim flasterom

Cirkus u Saboru počeo je kada je za govornicu s flasterom na ustima izašao Miro Bulj (Most). Tako simbolično je želio pokazati kako će izgledati rasprave nakon što se usvoji izmijenjeni poslovnik koji predlažu vladajući. Predsjedavajući Željko Reiner se smješkao, a iz klupa se čulo dobacivanje "nemoguće da on šuti", "koliko će izdržati". Bulj je nakon minutu i 20 sekundi skinuo flaster i počeo svoje petominutno izlaganje.

- Flaster poslovnikom smanjuju se prava saborskih zastupnika što podsjeća na totalitarna vremena. Ovog se ne bi posramio ni Mao Ce-tung. Sramotno je da u pola noći otvorimo raspravu o poslovniku - rekao je. Poručio je vladajućima da im neće zabraniti govoriti.

- Gospodo, nećete. Je l' vas sram? - upitao je vladajuće.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message