News

Komentari 108

Gradonačelnik Tomašević tvrdi: Puknuće cijevi na Ribnjaku bit će sanirano danas popodne

Gradonačelnik Tomašević tvrdi: Puknuće cijevi na Ribnjaku bit će sanirano danas popodne

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare da bi sljemenska žičara mogla biti otvorena krajem siječnja ili početkom veljače

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i predsjednik Skupštine Joško Klisović održat će konferenciju za novinare u 11 sati u Palači Dverce.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Iza nas je dosta izazovno razdoblje imali smo dosta procesa koje je trebalo stabilizirati posebno financijska stabilizacija, dizali smo kredit za likvidnost to pokazuje kakva je situacija bila kad smo došli na vlast. Morali smo ići u rezanje i rebalans kako bi stabilizirali proračun. prvenstveno smo rezali sebi u upravi - rekao je Tomašević. 

Nisu zadovoljni obnovom

Rekao je kako će od 1. siječnja Zagreb imati 16 ureda, a ne više 27. Rekao je i kako će Zagreb uskoro dobiti novu pročelnicu Ureda za upravljanje imovinom. Rekao je kako obnovom Zagreba nakon potresa nisu zadovoljni te kako će na tome više raditi. 

Što se tiče puknuća cijevi jutros na Ribnjaku, Tomašević je rekao:

- Riječ o manjoj cijevi, ne o magistralnom vodovodu, to je nažalost postalo pravilo ne možemo reći da neće biti novih pucanja jer su cijevi u lošem stanju. Imali smo sastanke s Ministarstvom gospodarstva i postoji projekt aglomeracija Zagreb te će 2 mlrd. kuna iz europskih fondova ići u ulaganju u novu mrežu i obnovu postojeće vodoopskrbne mreže. 20 godina se nije radilo na obnovi te mreže. No postoji konkretan projekt sanacija. Što se tiče cijevi na Ribnjaku sve bi trebalo biti riješeno danas popodne i nakon toga će opet krenuti tramvajski promet.

Tomašević je govorio u i sljemenskoj žičari te je najavio da bi ona trebala biti puštena u promet krajem siječnja, početkom veljače. Do tada bi trebala dobiti sve potrebne dozvole.

Klisović je govorio o mjeri roditelj-odgojitelj.

- Ukoliko ne budemo zadovoljni s učincima ukidanja mjere, dodatno ćemo je prepraviti, ali i ako bude potrebno, napravit ćemo rebalans proračuna - rekao je. 

O dočeku Nove godine

Govoreći o dočeku Nove godine Tomašević rekao je kako se “detalji bruse”.

- Svako ima svoje modele kako će to napraviti. U svakom slučaju, to je veliki izazov. Nije lako ništa organizirati u ovoj situaciji - kaže.

Govorio je i o poskupljenju komunalnih usluga. Kaže kako je novoj upravi ZET-a rekao da preuzmu odgovornost, a što se tiče cijene otpada, gradonačelnik kaže kako nije lako utvrditi koliko je otpada netko odložio.

 

 

Najčitaniji članci