Obavijesti

News

Komentari 108

Gradonačelnik Tomašević tvrdi: Puknuće cijevi na Ribnjaku bit će sanirano danas popodne

Gradonačelnik Tomašević tvrdi: Puknuće cijevi na Ribnjaku bit će sanirano danas popodne

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare da bi sljemenska žičara mogla biti otvorena krajem siječnja ili početkom veljače

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i predsjednik Skupštine Joško Klisović održat će konferenciju za novinare u 11 sati u Palači Dverce.

POGLEDAJTE VIDEO:

[UŽIVO] Presica zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića

[UŽIVO] Presica zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića Reporterka: Ivana Mihaljević Snimatelj: Luka Jurić

Objavljuje 24sata u Utorak, 28. prosinca 2021.

- Iza nas je dosta izazovno razdoblje imali smo dosta procesa koje je trebalo stabilizirati posebno financijska stabilizacija, dizali smo kredit za likvidnost to pokazuje kakva je situacija bila kad smo došli na vlast. Morali smo ići u rezanje i rebalans kako bi stabilizirali proračun. prvenstveno smo rezali sebi u upravi - rekao je Tomašević. 

Nisu zadovoljni obnovom

Rekao je kako će od 1. siječnja Zagreb imati 16 ureda, a ne više 27. Rekao je i kako će Zagreb uskoro dobiti novu pročelnicu Ureda za upravljanje imovinom. Rekao je kako obnovom Zagreba nakon potresa nisu zadovoljni te kako će na tome više raditi. 

Što se tiče puknuća cijevi jutros na Ribnjaku, Tomašević je rekao:

- Riječ o manjoj cijevi, ne o magistralnom vodovodu, to je nažalost postalo pravilo ne možemo reći da neće biti novih pucanja jer su cijevi u lošem stanju. Imali smo sastanke s Ministarstvom gospodarstva i postoji projekt aglomeracija Zagreb te će 2 mlrd. kuna iz europskih fondova ići u ulaganju u novu mrežu i obnovu postojeće vodoopskrbne mreže. 20 godina se nije radilo na obnovi te mreže. No postoji konkretan projekt sanacija. Što se tiče cijevi na Ribnjaku sve bi trebalo biti riješeno danas popodne i nakon toga će opet krenuti tramvajski promet.

Tomašević je govorio u i sljemenskoj žičari te je najavio da bi ona trebala biti puštena u promet krajem siječnja, početkom veljače. Do tada bi trebala dobiti sve potrebne dozvole.

U Zagrebu je opet pukla cijev, ostali su bez vode na Ribnjaku
U Zagrebu je opet pukla cijev, ostali su bez vode na Ribnjaku

Klisović je govorio o mjeri roditelj-odgojitelj.

- Ukoliko ne budemo zadovoljni s učincima ukidanja mjere, dodatno ćemo je prepraviti, ali i ako bude potrebno, napravit ćemo rebalans proračuna - rekao je. 

O dočeku Nove godine

Govoreći o dočeku Nove godine Tomašević rekao je kako se “detalji bruse”.

- Svako ima svoje modele kako će to napraviti. U svakom slučaju, to je veliki izazov. Nije lako ništa organizirati u ovoj situaciji - kaže.

Govorio je i o poskupljenju komunalnih usluga. Kaže kako je novoj upravi ZET-a rekao da preuzmu odgovornost, a što se tiče cijene otpada, gradonačelnik kaže kako nije lako utvrditi koliko je otpada netko odložio.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 108
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa