Obavijesti

News

Komentari 129

Tomislav Tomašević: Uhitili su pročelnicu i vozača, neka čiste sve sumnjive poslove u Zagrebu

Tomislav Tomašević: Uhitili su pročelnicu i vozača, neka čiste sve sumnjive poslove u Zagrebu

Ako se radi o Adventu, na to sam upozoravao još 2019. Upozoravao sam i na davanje kućica u najam i prije Adventa, rekao je Tomislav Tomašević i potvrdio da su među uhićenima pročelnica i vozač

Danas su ovdje u zgradu rano ujutro došli policija i USKOK. I dalje pretresaju urede. Najviše na trećem katu gdje je stručna služba bivšeg gradonačelnika. Pretresi su na još dvije lokacije. Što se tiče uhićenih, mogu vam potvrditi da je uhićena pročelnica stručne službe gradonačelnika, gospođa Andreja Šulentić kao i vozač Zdravko Krajina, to je sve što vam mogu reći. Imam neslužbene informacije, ali ne bih o tome, kao i o sadržaju. Poštujemo presumpciju nevinosti. Mi kao nova gradska uprava posvećeni smo cilju da na svaki mogući način surađujemo s nadležnim tijelima i da se raščiste svi sumnjivi poslovi u ovom gradu i da gradska uprava i grad Zagreb ne budu simbol korupcije, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Uhićene u akcijama dovode na Uskok, nakon Rukavine i Denis Mohenski na ispitivanju
Uhićene u akcijama dovode na Uskok, nakon Rukavine i Denis Mohenski na ispitivanju

U dvije odvojene akcije USKOK-a u srijedu ujutro uhitili su 'kraljeve Adventa', ljude o kojima su 24sata pisala otkrivajući afere povezane sa zagrebačkim Adventom i dodjelom gradskih prostora. Sumnjiče ih za počinjenje koruptivnih kaznenih djela i to mahom vezanih za poslove u vrijeme bivše zagrebačke gradske uprave. Uhićeni su Zdravko Krajina, Jelena Čeklić, Andreja Šulentić, Denis Mohenski i Vladimir Džajo. Svi su povezani s aferom Advent o kojoj su 24sata opširno izvještavala.

U drugoj akciji uhitili su glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića. 

VIDEO: Presica Tomaševića o uhićenjima

'Upozoravao sam na to 2019.'

Kako smo već pisali, uhićeni su ljudi povezani sa zagrebačkim Adventom, o čemu smo iscrpno izvještavali. 

- Ako se radi o Adventu, na to sam upozoravao još 2019. godine. Upozoravao sam i na davanje kućica u najam i prije Adventa. Mi smo i dalje posvećeni da svu dokumentaciju damo na uslugu istražnim tijelima i da u potpunosti surađujemo s njima - rekao je gradonačelnik Tomašević.