Obavijesti

News

Komentari 114

Vaganje nerada: Fuchs drži mir u školstvu, Beroš gubi kontrolu, dok Plenković ne trpi kritiku...

Vaganje nerada: Fuchs drži mir u školstvu, Beroš gubi kontrolu, dok Plenković ne trpi kritiku...

Ekspertni tim 24sata ocijenio je rad Vlade: Premijer je dobio jedinicu, no nije jedini. Jednaku je ocjenu dobio i ministar Darko Horvat, kao i Tomislav Ćorić. Cijela Vlada zaslužila je mršavu dvojku

VIDEO

Gdje su nestali “pobjednici iz prvog poluvremena”? U drugom poluvremenu Vlada srlja iz greške u grešku. U onom najvažnijem – borbi protiv epidemije – te su greške postale vidljive i laicima.

POGLEDAJTE VIDEO: Ocjene vlade

Pokretanje videa...

Ocjene vlade 01:50

Nejednaki kriteriji, političke iznimke, tretiranje virusa kao mikroorganizma koji ima poseban senzibilitet prema političkoj bazi HDZ-a, pa zaobilazi crkvena, stranačka i domoljubna okupljanja, a harači po svima ostalima, jasno se uočavaju u odlukama Stožera. Na ovo se može primijeniti podvarijanta Arhimedova zakona: količina politike koja uđe u Stožer i istisne stručnost oduzima Stožeru na vjerodostojnosti onoliko koliko teži struka istisnuta politikom. A to je u ovom slučaju mnogo. Rezultati su, nažalost, ne samo vidljivi nego i brojivi. Po incidenciji na 100.000 stanovnika, po broju mrtvih i zaraženih, s dna svjetskih ljestvica penjemo se prema čelnim mjestima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ako se ovako nastavi, do proljeća će broj mrtvih zbog pandemije dosegnuti polovicu broja ratnih žrtava, iz četiri puta duljeg razdoblja. To je katastrofa, a Vlada opet kani lavirati za praznike, pa malo stezati i malo otpuštati remen. No nije samo lutanje - ili glavinjanje – oko korone nešto što razočarava građane. To je loša taktika, a Vlada je još lošiju strategiju, kupusaru sastavljenu od navrat-nanos napabirčenih ciljeva (koji su međusobno i kontradiktorni) platila više od 32 milijuna kuna – i sad o njoj šuti.

Tko je uzeo koliko milijuna? Tko je radio recenzije, kako je takav dokument mogao proći? Zašto za 32 milijuna kuna nisu angažirani nobelovci (više od 4 milijuna eura ne bi odbio ni jedan!)? Sve to ne znamo, a Vlada šuti. Čista jedinica.

'Ako u idućih tjedan dana neće biti promjene trenda, moguća su i dodatna ograničenja'
'Ako u idućih tjedan dana neće biti promjene trenda, moguća su i dodatna ograničenja'

Vlada, zapravo, znanost i struku doživljava samo kao ukras, kao masku oko politike. To se jasno vidjelo na “izbačeni ste – niste izbačeni” odnosu prema članovima Vladina znanstvenog savjeta za borbu protiv korone. Svi oni koji su zagovarali mjere koje ne odgovaraju političkom interesu Vlade, odnosno HDZ-a, u čudnom su manevru zamoljeni da odu, a dan kasnije zamolili su ih da ostanu.

Malo manje skandale, ali na redovitoj bazi, Vladi priređuje i Tomislav Ćorić, ministar napuhan poput balona s helijem. U nizu afera i aferica izdvajamo najvažniji proces – tiho gašenje hrvatske naftne industrije, koja se polako ali sigurno seli pod Orbanov suverenitet. Uz ovakvu politiku opstanak riječke rafinerije također je upitan.

Zdravko Marić - 2

Zagreb: Dolazak dužnosnika u Banske dvore

IMA JOŠ ZA RADITI - Uspio je posložiti proračun i ostaviti porezno rasterećenje, zato zaslužuje pozitivnu ocjenu. PDV ne želi dirati, to se može razumjeti, ali proračun je trebao osigurati pravičnije kompenzacije.

Tomo Medved - 2

Gornje Jame: Tomo Medved komentirao napad Zorana Milanoviæa na Vladu

DESNI OSIGURAČ - Medved je potvrdio zadnju ocjenu naših novina - on je u biti desni osigurač Plenkovićeva političkoga kursa. Ta je uloga još više došla do izražaja kad je premijera pogodio virus korone. Drugih uloga nije igrao.

Davor Božinović - 2

NEMOĆAN - Pred očima ministra policije dva puta su masovno kršene epidemiološke mjere, u Splitu i Vukovaru, a policija je bila nemoćna.

Nikolina Brnjac - 2

Zagreb: Ministri dolaze na sjednicu prvog radnog dana nove Vlade RH

KASNE ODLUKE - Smanjila stope za obračun i plaćanje članarina u turističkim zajednicama zbog pada aktivnosti, a novim mjerama ukinute sportske aktivnosti.

Boris Milošević - 3

Zagreb: Dolazak članova vladajuće koalicije na sastanak o parlamentarnim izborima

HRABROST - Potpredsjednik Vlade kotira kao član kabineta zadužen za žalobne događaje i malo što drugog. Bio je u Vukovaru, zatim na Sljemenu govorio o ubojstvu obitelji Zec.

Darko Horvat - 1

PRAZNE PRIČE - Sve dok ljudi čiji su domovi razrušeni u potresu žive u kontejnerima, a u obnovi nismo stigli dalje od najava koje dobro zvuče, teško da ministar može dobiti prolaznu ocjenu.

Marija Vučković - 2

Saborski Odbor za poljoprivredu raspravlja o povjerenju ministrici poljoprivrede Mariji Vučković

SLABO VIDILJIVA - Ministrica poljoprivrede izgleda kao da radi u “vladi u sjeni” - ali ne, ona radi u pravoj vladi, samo je u zadnje vrijeme slabo vidljiva. Nadamo se da radi na povlačenju novca iz EU.

Nina Obuljen Koržinek - 2

Andrej Plenković sudjelovao u Zaprešiću na predstavljanju kandidata s liste HDZ-a

KRITIKE - Samostalni umjetnici i zaposlenici javnih kazališta vape za pomoći ističući da su potpore dobili samo za prva tri mjeseca. Ministrica odgovara da su pomogli i više, unatoč mjerama.

Oleg Butković - minus 3

Ministra Butkovic obišao radove na obnovi željezničke pruge u Savskom Marofu

NA TERENU - Bacio se na projekte pa posljednjih dana obilazi razna gradilišta, nadgleda gradnju cesta, a napokon je na red došla i modernizacija željezničkog voznog parka.

Radovan Fuchs - minus 3

Sastanak Radne skupine za razradu i predlaganje mjera za početak školske godine

MIR U RESORU - Situacija nije idealna, ali ministar Fuchs zasad uspijeva održati mir između resora i premijera. Za ravnatelje i nastavnike očito ima sluha, za učenike baš i nema.

Vili Beroš - 2

Ministar zdravstva Vili Beroš glasovao na glasačkom mjestu u Splitu

IZGUBIO SE - I dalje javnost ne zna koji su kriteriji za pooštravanje ili ublažavanje epidemioloških mjera. Prolaznu ocjenu dobiva jer će nagraditi zdravstvene radnike.

Gordan Grlić Radman - 2

Zagreb: U NSK održan sastanak Andreja Plenkovića s diplomatskim zborom

NEVIDLJIV - Otkriva se kako ministar vanjskih poslova sudjeluje na mnogo međunarodnih konferencija i bilateralnih sastanaka, no gotovo je nevidljiv u javnom prostoru.

Josip Aladrović - 2

Zagreb: Zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a

SLABO RADI - Bavi se mjerama i komunikacijom s poduzetnicima iako to nije njegov posao. Ali taj dio barem odrađuje, za razliku od kolege Tomislava Ćorića.

Nataša Tramišak - 2

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak u Šibeniku

SKRIVA SE - Ministrica se i dalje trudi biti što manje vidljiva. Čak i ono što radi teško dopire do javnosti. Hrvatska je na 36 posto povlačenja sredstava iz fondova Europske unije.

Ivan Malenica - minus 3

Zagreb: Sabor je 2. sjednicu nastavio raspravom o prijedlogu zakona o izvršavanju kazne zatvora

IMA RJEŠENJA - Uhvatio se vrućega krumpira u pravosuđu, u kojem se još ne snalazi, ali pokušava. Barem predlaže neka rješenja, koja su tek mali koraci naprijed.

Mario Banožić - 2

Knin: Vojni poligon "Crvena zemlja" preimenovan u vojni poligon"Josip Markić"

IZVLAČI SE - Vojska je odradila dobar posao u logističkoj pripremi za borbu protiv pandemije. Ali uopće ne govori kako ćemo financirati novu eskadrilu aviona.

Tomislav Ćorić - 1

Svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava za projekt Multisenzorsko zračno snimanje

NE ZNA POSAO - On je taj koji je još prije zatvaranja dijela gospodarstva trebao obaviti razgovore. Ne samo da to nije učinio nego se obrušio i na poduzetnike.

Andrej Plenković - 1

Zagreb: Vlada RH predstavila nove mjere za suzbijanje epidemije koronavirusa

BEZ ISPRIKE - Početkom studenog izjavo je da epidemija stagnira. Ona se razbuktala. Nije se ispričao, a nije ni pokušao ispraviti greške. Nove mjere uvedene su nakon Vukovara, čime je pokazao da se Stožer itekako vodi politikom

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.