Obavijesti

News

Komentari 15

'Vani prosvjeduju jer su suočeni sa stvarnim ograničenjima. U Hrvatskoj razloga za to nema'

'Vani prosvjeduju jer su suočeni sa stvarnim ograničenjima. U Hrvatskoj  razloga za to nema'

Šef Stožera Davor Božinović uoči sutrašnjeg prosvjeda na Trgu bana Jelačića naglasio je kako je u Hrvatskoj vrlo malo mjera na snazi. Poručuje prosvjednicima da pogledaju restrikcije u drugim zemljama

VIDEO

Upitan za sutrašnji prosvjed pod nazivom Festival slobode, šef Nacionalnog stožera Davor Božinović je istaknuo kako je on prijavljen te da je poznat organizator. 

- Njemu je ukazano na sve zakonske odredbe koje se trebaju poštivati vezano za javna okupljanja, također i dio koji je vezan za odluke Stožera i preporuke HZJZ-a. Policija ili je ili će tijekom dana javno objaviti da će se događaj snimati, a kako postupati, to nikad ne govorimo unaprijed jer ne znamo kako će se cijela stvar odvijati - rekao je.

Na pitanje trebaju li svi sudionici prosvjeda imati Covid potvrde, istaknuo je kako se zna koja su pravila. 

- Dakle, sve što je iznad 100 osoba prema odlukama koje su na snazi bi trebalo biti prijavljeno i lokalnom Stožer, u ovom slučaju Grada Zagreba, koji bi trebao voditi računa o svim tim detaljima - poručio je.

'U Hrvatskoj pravog razloga za prosvjedom nema'

Unatoč dojmu koji stvaraju prosvjednici i antivakseri, dodao je, u Hrvatskoj je mali broj mjera koje su na snazi. 

- Naše gospodarstvo funkcionira u svim segmentima. Za razliku od prošle godine kad nam je sezona završila oko Velike Gospe, ove godine do sada imamo oko 12 milijuna dolazaka iz inozemstva iz oko 80-ak zemalja svijeta, a u ovom trenutku je u Hrvatskoj oko 400.000 stranih turista. Dakle, sve praktički funkcionira, mjere su takve da zapravo upozoravaju na ono što je nužno u situaciji kao što je epidemija. S druge strane vidimo neke slike iz Europe gdje ljudi prosvjeduju i to uglavnom tamo gdje su suočeni sa stvarnim ograničenjima - poručio je naglasivši kako u Hrvatskoj pravog razloga za prosvjede nema.

Stožer antimaskerima: 'Recite kirurgu da ne nosi masku dok je nad vašim otvorenim tijelom'
Stožer antimaskerima: 'Recite kirurgu da ne nosi masku dok je nad vašim otvorenim tijelom'

- Dovoljno je izaći na ulice i vidjeti da nema nikakvih restrikcija i oduzimanja slobode - poručio je dodavši kako treba imati povjerenja u znanost. 

- Ona društva koja su imala veće povjerenje u znanost bolje su prolazila. Znanost je ta koja gura svijet naprijed. Siguran sam da će jednog dana kad i ova pandemija završi oni koji su pokazali veće povjerenje u znanost na kraju dana bilježiti bolje rezultate. Svijet je suočen, ne samo sa pandemijom, nego će po svemu biti suočen i sa novim pandemijama i zato je bitno da mi iz svega ovoga izvučemo pouke. Sutra će netko reći da nema klimatskih promjena, a ima i takvih - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk