Obavijesti

News

Komentari 31

Varga: Značajno smo smanjili liste čekanja u nekim mjestima

Varga: Značajno smo smanjili liste čekanja u nekim mjestima
6

Došlo je do značajnog smanjenja lista čekanja u nekim područjima gdje je odaziv našim mjerama bio jači, a tamo gdje su tvrđi orasi pojačat ćemo nadzor, kazao je

VIDEO

Ministar zdravlja Siniša Varga izjavio je u srijedu da su liste čekanja na nekim područjima značajno smanjene, što je rezultat različitih mjera, od tehničko-informatičkih do edukacije stotinjak zaposlenika HZZO-a koji na terenu otklanjaju sve probleme oko lista, a najčešće administrativne.

Intenzivni pregovori 

To je potvrdila i v.d. ravnateljica HZZO-a Tatjana Prenđa Trupec koja je kazala kako je Zavod vodio intenzivne razgovore sa svim ravnateljima bolnica o prioritetima za smanjenje lista čekanja, a to su djeca do 18 godina, onkološki bolesnici, hematološki bolesnici i kardiološki bolesnici.

- Ono što nas veseli, a što smo vidjeli tu je da nema više niti jedno dijete koje više od tri mjeseca, niti jedan prvi pregled koji se čeka duže od tri mjeseca, niti jedan onkološki bolesnik koji čeka duže od mjesec dana i da u ovoj županiji su naše jedinice napravile dobar posao – kazala je Tatjana Prenđa Trupec. Ministar Varga upitan je i o detaljima masterplana, odnosno kada će javnost znati kako će točno s uvođenjem masterplana biti organiziran rad u bolnicama. 

- Ništa se neće dogoditi preko noći i kao što znate radi se o dokumentu koji ide u saborsku proceduru, a s danom primjene počinje trogodišnji proces primjene mjera. Pacijenti će o svim detaljima, eventualnim promjenama u rasporedu dežurstava pojedinih bolničkih odjela biti na vrijeme obaviješteni – kazao je ministar istaknuvši kako je Split primjer kako bolje i funkcionalnije organizirati dežurstva.

- Radi se o funkcionalnom povezivanju, jer nema smisla u jednom gradu gdje je manji broj stanovnika sve držati na dežurstvu. Zato ćemo gdje se može raditi na povezivanju i boljem iskorištavanju kako osoblja, tako i vrlo skupe opreme koja je često i zastarjela. Na ovaj način možda ćemo moći priuštiti si kvalitetniju opremu – zaključio je ministar.

O slučaju spremačice

Ministar je vezano za slučaj spremačice Lidije Mraz koja je asistirala pri operaciji u bjelovarskoj bolnici kazao kako do njega još nije stigao pisani nalaz zdravstvenog inspektora i kako će on biti naknadno informiran o mjerama koje će poduzeti zdravstveni inspektor koji je samostalan u svom radu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature