News

Komentari 103

Vatrogasci i dalje na požarištu: 'Susjeda je vrištala, u šoku je'

Vatrogasci i dalje na požarištu: 'Susjeda je vrištala, u šoku je'

Iako je policija u utorak navečer objavila da je opožareno osam stanova, iz JVP Zagreb javljaju da je jedan izgorio, a u tri stana su gorjeli prozori i rolete

Ugašen je veliki požar koji je u utorak buknuo oko 20.40 sati u stambenoj zgradi u Ulici Jakova Gotovca u Zagrebu, a vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i dalje rade na sanaciji požarišta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Iako je Policijska uprava zagrebačka (PUZ) objavila je u utorak navečer kako je u požaru koji je zahvatio stambenu zgradu u Ulici Jakova Gotovca pokraj Kvaternikova trga opožareno osam stanova, iz JVP Zagreb ističu da je izgorio jedan stan, a u tri su gorjeli prozori i rolete. 

POGLEDAJTE GALERIJU: 

Stanari su evakuirani, a za njihovo zbrinjavanje pobrinuo se Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

- Čuo sam vatrogasce i vidio dim kako ide iz zgrade - rekao nam je u srijedu ujutro jedan od stanovnika kvarta u kojem je izbio požar. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Vatrogasci su preko treće osobe dobili dojavu da se radi o požaru kuhinje, a ne o požaru stana kao što je bilo. No, policija može nakon očevida reći što se dogodilo točno. Preko noći su najveći problem obloga i krovište, treba polako raskopati i provjeriti sve da se požar nije negdje zavukao. Vatrogasci su cijelu noć na terenu radi čišćenja, požar je ugašen u roku 15 minuta, a da je fasada bila drugačija trajalo bi pola sata - ispričali su nam vatrogasci. 

Požar je počeo od stana na četvrtom katu od 25 kvadrata, proširio se na fasadu, na stan desno gdje su se zapalili prozori i rolete i na dva stana ispod. Bilo je puno dima od fasade, dva auta su stradala jer je padala fasada. Tavan i stubište su bili puni dima. Žena iz stana na četvrtom katu je odbila medicinsku pomoć.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Požar je ugašen oko 23 sata, ali vatrogasci i dalje rade na sanaciji požarišta. U gašenju požara sudjelovalo je deset vozila i 31 pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

Prema informacijama iz Javne vatrogasne postrojbe, jedna je osoba ozlijeđena i zbrinuta na mjestu događaja od strane djelatnika Hitne pomoći.

'Bilo je strašno puno dima' 

- Čuo sam vrisku na hodniku. Otišao sam gore, na četvrti kat, sve je bilo u dimu. Susjed je pokušao požar ugasiti aparatom, ali to nije išlo. Zvali smo policiju i vatrogasce i mislim da su svi došli relativno brzo, ali požar se dosta brzo proširio, ispričao nam je jedan od evakuiranih stanara. 

- Prvo je bilo strahovito puno dima, vatru nismo ni vidjeli. 

- Bila je to susjeda čiji se stan zapalio. Ona je izletjela iz stana i vikala je. Bila je sva u šoku. Zvali smo brzo vatrogasce, ali požar se brzo proširio i, čini se, napravio dosta veliku štetu. 

Najčitaniji članci