Obavijesti

News

Komentari 103

Vatrogasci i dalje na požarištu: 'Susjeda je vrištala, u šoku je'

Vatrogasci i dalje na požarištu: 'Susjeda je vrištala, u šoku je'
63

Iako je policija u utorak navečer objavila da je opožareno osam stanova, iz JVP Zagreb javljaju da je jedan izgorio, a u tri stana su gorjeli prozori i rolete

VIDEO

Ugašen je veliki požar koji je u utorak buknuo oko 20.40 sati u stambenoj zgradi u Ulici Jakova Gotovca u Zagrebu, a vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i dalje rade na sanaciji požarišta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Požar u Zagrebu 01:38

Iako je Policijska uprava zagrebačka (PUZ) objavila je u utorak navečer kako je u požaru koji je zahvatio stambenu zgradu u Ulici Jakova Gotovca pokraj Kvaternikova trga opožareno osam stanova, iz JVP Zagreb ističu da je izgorio jedan stan, a u tri su gorjeli prozori i rolete. 

POGLEDAJTE GALERIJU: 

40
| Foto: Jelena Pavković/canva

Stanari su evakuirani, a za njihovo zbrinjavanje pobrinuo se Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

- Čuo sam vatrogasce i vidio dim kako ide iz zgrade - rekao nam je u srijedu ujutro jedan od stanovnika kvarta u kojem je izbio požar. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Vatrogasci su preko treće osobe dobili dojavu da se radi o požaru kuhinje, a ne o požaru stana kao što je bilo. No, policija može nakon očevida reći što se dogodilo točno. Preko noći su najveći problem obloga i krovište, treba polako raskopati i provjeriti sve da se požar nije negdje zavukao. Vatrogasci su cijelu noć na terenu radi čišćenja, požar je ugašen u roku 15 minuta, a da je fasada bila drugačija trajalo bi pola sata - ispričali su nam vatrogasci. 

Požar je počeo od stana na četvrtom katu od 25 kvadrata, proširio se na fasadu, na stan desno gdje su se zapalili prozori i rolete i na dva stana ispod. Bilo je puno dima od fasade, dva auta su stradala jer je padala fasada. Tavan i stubište su bili puni dima. Žena iz stana na četvrtom katu je odbila medicinsku pomoć.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:06

Požar je ugašen oko 23 sata, ali vatrogasci i dalje rade na sanaciji požarišta. U gašenju požara sudjelovalo je deset vozila i 31 pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

Prema informacijama iz Javne vatrogasne postrojbe, jedna je osoba ozlijeđena i zbrinuta na mjestu događaja od strane djelatnika Hitne pomoći.

'Bilo je strašno puno dima' 

- Čuo sam vrisku na hodniku. Otišao sam gore, na četvrti kat, sve je bilo u dimu. Susjed je pokušao požar ugasiti aparatom, ali to nije išlo. Zvali smo policiju i vatrogasce i mislim da su svi došli relativno brzo, ali požar se dosta brzo proširio, ispričao nam je jedan od evakuiranih stanara. 

Veliki požar zahvatio je osam stanova, evakuirali sve stanare
Veliki požar zahvatio je osam stanova, evakuirali sve stanare

- Prvo je bilo strahovito puno dima, vatru nismo ni vidjeli. 

- Bila je to susjeda čiji se stan zapalio. Ona je izletjela iz stana i vikala je. Bila je sva u šoku. Zvali smo brzo vatrogasce, ali požar se brzo proširio i, čini se, napravio dosta veliku štetu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.