Obavijesti

News

Komentari 5

Večeras na HTV-u u 20.05 sati: Budite dio "Ponosa Hrvatske"

Večeras na HTV-u u 20.05 sati: Budite dio "Ponosa Hrvatske"
28

PRAVE ZVIJEZDE: Predsjednik Ivo Josipović u zagrebačkom HNK naklonit će se ovogodišnjim dobitnicima nagrade "Ponos Hrvatske" koji su pravi heroji i zvijezde

VIDEO

U izravnom prijenosu na 2. programu HTV-a večeras će u 20.05 sati u zagrebačkom HNK početi spektakularna šesta dodjela nagrade Ponos Hrvatske. I ove će godine na pozornici zagrebačke kuće kulture svjetla obasjati 24 hrabra heroja koji su svojom požrtvovnošću zadužili sve nas. Našim ovogodišnjim dobitnicima poklonit će se i predsjednik Ivo Josipović, koji je nastavio tradiciju prethodnika Stjepana Mesića i prihvatio visoko pokroviteljstvo dodjele nagrade. 

Svi heroji dobit će statuete Srce na dlanu, koje je izradio istaknuti umjetnik Ivica Propadalo. A ocjenjivačkom sudu ove godine nije bilo nimalo lako odabrati 24 priče koje predstavljaju najbolje ljudske vrline. Među mnogim hrabrim pothvatima, spašavanjima iz rijeka, mora, jezera, zapaljenih kuća i automobila, trebalo je vremena dobro promisliti i odabrati najbolje. 

Mladići iz Biograda, Marko Tomić i Ivan Mrkić, nisu se libili priskočiti u pomoć i iz zapaljenog automobila nadljudskim naporima izvući polusvjesnog vozača samo nekoliko sekundi prije no što je automobil eksplodirao. U pomoć im je pritrčao i treći muškarac, koji je želio ostati anoniman. Ponos Hrvatske su i kosinjski heroji, koji su čamcem spašavali ljude iz poplava, dijelili hranu i pomagali unesrećenima.Ponos su također Mirjana Corelli, koja je krv dala 109 puta, te Dragan Prostran kojeg zovu Spasitelj. Ništa manje značajni nisu volonteri HGSS-a, koji svakog dana bdiju nad tuđim životima i spremni su bez plaće i ikakve naknade skakati u vatru ili vodu kako bi pomogli strancu u nevolji. Sve to samo su neke od hvalevrijednih priča čiji protagonisti zaslužuju svu pozornost i pohvale. Jer vrednote poput humanosti, hrabrosti i poštenja naši dobitnici nagrade Ponos Hrvatske žive svakog dana i daleko od očiju javnosti. Ponos Hrvatske utemeljio je dnevni list 24sata 2005. godine. Skupina građana prošle godine osnovala je udrugu Ponos Hrvatske (www.ponoshrvatske.hr), koja je preuzela organizaciju i dodjelu nagrada. Već drugu godinu partneri su HTV i Agrokor.

Spektakl je režirao Mario Kovač

Ovogodišnji spektakl dodjele nagrade Ponos Hrvatske u HNK odvija se pod redateljskom palicom uglednog redatelja Marija Kovača. Diplomirao je 2002. godine na odsjeku Kazališne režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a kao kazališni redatelj ima mnogo hvaljenih predstava.

Vanna će izvesti novu pjesmu

Vrijednost projekta Ponos Hrvatske prepoznala je Ivana Vrdoljak Vanna. Pjevačica iznimnih glasovnih sposobnosti potrudit će se da cijelu atmosferu napravi još spektakularnijom. U proteklih 20 godina, koliko je na domaćoj glazbenoj sceni, Vanna iza sebe ima mnoge albume i nagrade. Počela je kao pjevačica u ET-u, a nakon raspada 1998. godine počela solo karijeru. Na dodjeli nagrade Ponos Hrvatske predstavit će svoj novi singl “Ako me voliš”.

Zapjevat će i Marko Tolja

Uz Zle bubnjare i Antu Gelu, koji je samo za ovu prigodu okupio kvartet, za dobru atmosferu pobrinut će se i mladi pjevač Marko Tolja te Natali Dizdar. Zli bubnjari skupina su mladih ljudi koji nastupom ne žele samo zabaviti okolinu i razbiti dosadu, nego su postali predvodnici prosvjeda građanskih udruga. Bubnjali su i na prosvjedu protiv ukidanja pješačke zone na Cvjetnom trgu, na prosvjedu Ženske mreže, protiv dolaska Busha, na prosvjedu sindikata...

Program vode Barbara i Duško

Ugledni voditeljski dvojac Barbara Kolar i Duško Ćurlić ove će godine voditi šestu dodjelu nagrade Ponos Hrvatske. Provest će vas kroz 24 dirljive i hrabre priče. Barbara i Duško upoznali su se sredinom ‘90-ih. kad su nakon audicije došli na HTV i postali voditelji u Obrazovnom programu. Počeli su surađivati prije tri godine kao voditelji najpopularnijeg domaćeg showa “Ples sa zvijezdama”, a mnogi kažu da izgledaju kao uhodani bračni par.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.