Obavijesti

News

Komentari 85

Velika tuga u Rovinju: 'Vrijeme je stalo za nas i obitelj curice'

Velika tuga u Rovinju: 'Vrijeme je stalo za nas i obitelj curice'
1

U riječkoj bolnici umrla je curica (4) koju je otac ostavio u užarenom autu. Otac ju je ostavio na parkiralištu uz salon i zatvorio prozor kako prašina ne bi ulazila u auto jer su građevinski radovi na cesti do salona

VIDEO

Djevojčica (4) iz Istre koju je otac ostavio da spava u užarenom autu, četiri dana borila se za život na Jedinici intenzivnog liječenja u dječjoj bolnici Kantrida.

Cijelo vrijeme nalazila se u kritičnom stanju na respiratoru. Unatoč svim naporima liječnika da je spase, preminula je u ponedjeljak navečer.

Pokretanje videa...

01:09

Na području Rovinja gdje otac djevojčice ima frizerski salon, tuga se osjeti na svakom koraku. Mještani u nevjerici kimaju glavom gledajući u pod jer ne mogu vjerovati da djeteta više nema. Otac ju je ostavio ispred svog salona da spava u automobilu, dok je on nakratko otišao raditi. Nažalost, posao se oduljio, a deset minuta pretvorilo se u više od dva sata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vrijeme je stalo i za nas mještane. Neopisiva tuga u našim je srcima i suosjećamo s obitelji. Poznajem oca godinama jer se druži s mojim sinom još od djetinjstva, a prije desetak godina iznajmio sam mu prostor da otvori salon. To je divna obitelj, koju je ova tragedija dotukla - kazao je vlasnik prostora na području Rovinja. Dodao je da nikad s njim nije imao nikakvih problema. Uvijek je plaćao najamninu na vrijeme, a cijelo selo je dolazilo kod njega na šišanje. Voljeli su ga jer je svima rado izlazio u susret.

Preminula djevojčica (4) koju je otac ostavio u autu na plus 40
Preminula djevojčica (4) koju je otac ostavio u autu na plus 40

Podsjetimo na tragičan slučaj. Proteklog četvrtka oko 14.30 sati izbezumljeni otac djevojčice u pomoć je pozvao rovinjsku Hitnu pomoć moleći osoblje da brzo dođu jer je djetetu naglo pozlilo. Liječnici hitne službe zatekli su dijete u teškom stanju. Po dolasku u pulsku bolnicu ustanovljeno je da dijete ima vrlo visoku temperaturu od oko 40 stupnjeva, zbog koje je kao posljedicu imalo fibrilne konvulzije, tj. epileptičke napadaje. Hitno su ga prevezli u KBC Rijeka, no četiri dana kasnije, nažalost, dijete je izgubilo borbu za život.

Emil Radovan, član Mjesnog odbora na području Rovinja, kazao je da je obiteljska tragedija pogodila sve članove zajednice.

- Iskrena sućut obitelji jer svi znamo oca djeteta. Pravi veseljak i pošten te radišan čovjek. Nema ružne riječi za obitelj, a otac bi za svoju djecu sebe dao.To je tragedija i ništa drugo. Suditi je u ovom slučaju nepotrebno jer je obitelji najteže. On je vlasnik salona i nedavno je operirao koljeno te je upravo prije par dana počeo raditi. U salonu je taj dan bila gužva, a malena mu je zaspala u automobilu - pojasnio je Radovan.

Otac je malenu pustio na parkiralištu odmah uz salon i zatvorio prozor kako prašina ne bi ulazila u auto jer su građevinski radovi na cesti do salona.

- Radnici su prolazili i vidjeli djevojčicu u vozilu te ušli u salon pitati za dijete. Izvukli su je i pozvana je Hitna jer su vidjeli da se nešto čudno s djetetom događa - rekao je vidno potreseni Radovan. Kazao je da je cijela obitelj potpuno shrvana, a posebno se svi skrbe za majku, koja je u drugom stanju s trećim djetetom. Preminula djevojčica je bila najstarija i očeva mezimica. Ispred kuće su susjedi zamolili da se poštuje tugujuća obitelj.

Ostavio kćer u autu: Kritično je i na respiratoru na intenzivnoj
Ostavio kćer u autu: Kritično je i na respiratoru na intenzivnoj

- Malena je bila bolesna i zbog toga nije išla u vrtić nego je ostala kod kuće - kratko su rekli susjedi. Policija je protiv oca podnijela kaznenu prijavu zbog povrede djetetovih prava. O slučaju smo upitali i pulski Centar za socijalnu skrb.

- Centar će surađivati s pravosudnim tijelima te izvršiti uvid u obiteljske prilike i poduzimati mjere iz svoje nadležnosti - kaže ravnateljica Sandra Ventola.

Stručnjaci upozoravaju kako se djecu i kućne ljubimce ne smije ostavljati u autu jer se za svega 20 minuta temperatura u automobilu podigne za 20°C.

- Visoke temperature znatno pojačavaju rizik od pojave toplinskog udara. Radi se o ozbiljnom stanju, koje u najtežim slučajevima može biti i životno ugrožavajuće - kaže Milan Mazalin, liječnik opće prakse.

Majci (24) dječaka i dadilji (20) sud odredio istražni zatvor     

Dok se dječak (2) i dalje oporavlja u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu, policija je završila kriminalističku obradu protiv majke (24) i dadilje (20), s kojom je dječak boravio posljednja dva mjeseca.

Majku sumnjiče za povredu djetetovih prava, odnosno da je grubo zanemarivala roditeljsku dužnost, što je rezultiralo teškim posljedicama za dijete, a dadilju sumnjiče da mu je nanijela teške tjelesne ozljede. Ako im dokažu krivnju, prijete im kazne od jedne do osam godina zatvora. Obje su predane pritvorskom nadzorniku te su tijekom utorka ispitane u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Zatražili su i da im se odredi istražni zatvor kako ne bi utjecale na svjedoke ili ponovile djelo. Sud je to prihvatio.

Podsjetimo, dječaka je u subotu u jutarnjim satima u bolnicu dovela susjeda zbog slomljene ruke. Liječnici su pregledom utvrdili da dijete, uz svježi prijelom nadlaktice, ima starije prijelome obje podlaktice, koji su posljedica zlostavljanja, odnosno udaranja ili uvrtanja ruku. Imao je i mnoge hematome te stare ožiljke za koje sumnjaju da su posljedica gašenja čikova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a