Obavijesti

News

Komentari 52

Velja Nevolja u smrt otjerao ubojicu vođe Grobara: 'Objesi se sam ili ćemo ti sve pobiti'

Velja Nevolja u smrt otjerao ubojicu vođe Grobara: 'Objesi se sam ili ćemo ti sve pobiti'

Dekodiranjem mobilne aplikacije Sky, koju su Belivukovi kriminalci koristili za komunikaciju, slali su mu pretnje, 'nudili' mu da sam sebi presudi ako želi da mu 'najmiliji prežive'...

VIDEO

Saša Vidović, ubojica iz škaljarskog klana, ubijen je u listopadu prošle godine jer je bio umiješan u likvidaciju Aleksandra Stankovića, poznatog pod nadimkom 'Sale Mutavi' 2016. godine, inače vođi Grobara, navijača Partizana. Velja Nevolja čuo je da je Vidović bio umiješan pa mu se morao osvetiti, iako je Vidović tada bio u zatvoru u Foči, u Republici Srpskoj. Tamo su ga u svojoj ćeliji pronašli obješenog, a na to je bio natjeran prijetnjama, piše Kurir.

Protiv srbijanskih kriminalaca koji su mljeli ljude podignuli optužnicu na čak 322 stranice
Protiv srbijanskih kriminalaca koji su mljeli ljude podignuli optužnicu na čak 322 stranice

Dekodiranjem mobilne aplikacije Sky, koju su Veljini kriminalci koristili za komunikaciju, otkriveno je i da je ova banda pokušavala organizirati Vidovićevo ubojstvo. Paralelno s tim slali su mu pretnje, 'nudili' mu da sam sebi presudi ako želi da mu 'najmiliji prežive', navodi Srpski telegraf.

- Iz nekoliko telefonskih razgovora jasno je da su Vidoviću, na ovaj ili onaj način, odbrojani dani. Tako je jedan od Veljinih kriminalaca rekao: "Stigla mu je poruka... Poslali smo mu tri adrese i imena susjeda... Sada sve zna, Bosna nije daleko..."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na pitanje "hoće li 'mentol' shvatiti da ćemo ga se riješiti", onaj prvi glas odgovara: "Zna, zna, poruku mu je potvrdio i ... koji tamo leži u istom paviljonu..."

I iz zatvora u Foči srbijanska policija je dobila indirektnu potvrdu da se Vidović odjednom promijenio i zatvorio, da se nešto događa s njim - navodi izvor Srpskog telegrafa iz istrage i dodaje da su ga iz Beograda podsjetili da mu je rok da svoj problem 'riješi' prije četvrte godišnjice ubojstva Aleksandra Stankovića 2016. godine. On je to učinio dan ranije, na svoju svetkovinu - navodi sugovornik.

Uhićeni srbijanski mafijaš koji je mljeo ljude: 'Vučić nas je tražio usluge. Vulin je pronašao kuću'
Uhićeni srbijanski mafijaš koji je mljeo ljude: 'Vučić nas je tražio usluge. Vulin je pronašao kuću'

- Vidović je 2019. osuđen na 18 godina zbog ubojstva Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu 2016. jer za zločin u Beogradu očigledno nije bilo dovoljno dokaza. Međutim, Velja je bio uvjeren da je baš on bio direktni Stankovićev ubojica, kojeg je Velja nasljedio na čelu klana i južne tribine Partizanovog stadiona. Uprava zatvora je bila svjesna da je Vidović u životnoj opasnosti, ali je Velja Nevolja preko svojih ljudi ipak uspio ostvariti pretnje - kaže izvor za Kurir.

Inače, Vidović je iz sigurnosnih razloga bio smješten u ozloglašeni paviljon C. Tijekom jedne posjete požalio se majci da neće preživjeti ako ga ne maknu iz tog paviljona.

- Vidovićeva obitelj molila je upravu Kazneno-popravnog zavoda Foča da ga stavi u krug s ostalim zatvorenicima, ali uzalud. Kada god bi ga neko od obitelji posjetio, on bi govorio da ne može više izdržati i naglasio da se nad njim iživljavaju - ističe sugovornik za Kurir.

Policije Srpske i Srbije sumnjale su da je Vidović bio ubojica škaljarskog klana i povezan s ubojstvom Stankovića, ali i s drugim brojnim likvidacijama u Srbiji. Tri dana poslije likvidacije u Beogradu koja se dogodila 13. listopadad 2016. uhićen je u Istočnom Sarajevu, ali i zbog drugog ubojstva, za koje je na kraju i osuđen.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović