Obavijesti

News

Komentari 3

VIDEO: Apokaliptične snimke 'gradova duhova' iz zraka

VIDEO: Apokaliptične snimke 'gradova duhova' iz zraka

Ovih šest videa pokazuju tamnu stranu ljudske povijesti, napuštene građevine i gradove koje smo zaboravili nakon katastrofa koje su ih zadesile

VIDEO

Osim što izgledaju zastrašujuće, jako im je teško i prići, ali zahvaljujući dronovima možemo zaviriti na mjesta koja nam uopće nisu dostupna ili ih možda nikada nećemo posjetiti.

Ovih šest videa pokazuju tamnu stranu ljudske povijesti, te napuštene građevine i gradove koje smo zaboravili nakon katastrofa koje su ih zadesile.

Grad duhova ispunjen dvorcima iz bajki tiho čeka bolje vrijeme
Grad duhova ispunjen dvorcima iz bajki tiho čeka bolje vrijeme

Nakon eksplozije u Černobilu, grad Pripjat na sjeveru Ukrajine u kojem je do tada živjelo 50.000 ljudi postao je grad duhova u kojem su ostale samo 'radioaktivne' zgrade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Filmaš John Marton posjetio je zaboravljeni Detroit. Kvartovi u kojima više nitko ne živi podsjećaju na Černobil i teško je povjerovati da je riječ o jednom od najrazvijenijih američkih gradova.

Na 70. godišnjicu oslobođenja logoraša iz Auschwitza BBC je dronom snimio kako zloglasni logor izgleda iz zraka. Snimke su to koje nikada prije nisu viđene i govore same za sebe o užasima na jugu Poljske.

Tomioka je grad u Japanu koji je napušten od 2011. nakon nuklearne katastrofe nuklearnom reaktoru Fukushima. 16.000 stanovnika još uvijek se ne mogu vratiti svojim kućama.

Craco je talijanski grad duhova iz kojeg su stanovnici evakuirani 1960. zbog potresa koji su ga uništili zbog kojih je grad postao opasan za život. Grad inače možete vidjeti u filmu o Jamesu Bondu, Quantum of Solace.

Nuklearni pogon u državi Washington nikada nije završen, njegova gradnja je stopirana osamdesetih godina i gradilište od tada stoji napušteno


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a