Obavijesti

News

Komentari 40

Video: Jorasov frend s oružjem u rukama urla i zove na izbore

Video: Jorasov frend s oružjem u rukama urla i zove na izbore
3

Andrej Šiško, bivši vođa navijača Maribora i ultradesničar koji slovenskom državnom vrhu godinama zadaje glavobolje, objavio je novi predizborni video u kojem je odjeven poput Ramba

VIDEO

Pozivam vaaaaas! Pozivaaaam vaaaas!, uzvikuje Andrej Šiško, slovenski kandidat za europski parlament i vođa kontroverzne Štajerske straže.

U videu kojeg je objavio na svom YouTube kanalu, Šiško stoji na svom kamionetu i u jednom trenutku pojavljuje se u maskirnoj uniformi s poluautomatskim oružjem u rukama. Zatim počinje urlati i pozivati ljude da izađu na izbore za europski parlament, javljaju Slovenske novice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Šiško je lani digao Sloveniju na noge objavivši na društvenim  mrežama snimku mimohoda više desetaka muškaraca, lica skrivenih iza crnih kapuljača, od kojih su neki imali puške ili sjekire u rukama, navodno tijekom "vježbi" na mariborskom Pohorju.

- Predsjednik izražava veliku zabrinutost zbog postojanja spomenute naoružane skupine koja  bi po tvrdnjama njenog vođe Andreja Šiška osiguravala mir i red u državi i nadzirala granicu. To je potpuno neprihvatljivo - priopćili su tada iz ureda slovenskog predsjednika.

Prestrašili Pahora: Slovenski desničari imali miting u šumi
Prestrašili Pahora: Slovenski desničari imali miting u šumi

Reagirao je tada i tehnički premijer Miro Cerar izjavivši da je spomenuti događaj "apsolutno nedopustiv", te da skupina iz Maribora tako "bespotrebno potiče strahove i širi mržnju".

Slovenija je sigurna država, a policija i vojska vrlo dobro obavljaju svoj posao, te očekujem da će mjerodavna tijela odmah poduzeti mjere protiv odgovornih, kazao je Cerar.

Vođa te skupine iz Maribora Andrej Šiško, nekadašnji vođa navijača tamošnjeg nogometnog kluba, kontroverzna je figura "krajnje desnice" koji je medijski eksponiran već niz godina, a pojavljivao se i na televizijskim ekranima kao jedan od kandidata za predsjednika države.

U vrijeme hrvatsko-slovenskih polemika oko graničnih pitanja javno je na skupovima podržavao "borca za južnu granicu" Joška Jorasa, a od organizacije referenduma protiv ulaska Hrvatske u NATO u vrijeme kad je predsjednik vlade bio Pahor, odustao je tek nakon što je s njime na razgovor pristao sam premijer koji se s njime tada susreo u Mariboru.

Joras bi u Europski parlament: Želi da Slovenija napusti Uniju
Joras bi u Europski parlament: Želi da Slovenija napusti Uniju

Šiško je tada potvrdio da se on nalazi na snimcima  na kojima u karakterističnoj crvenoj šilterici daje uputstva "štajerskoj straži" od nekoliko desetaka maskiranih muškaraca srednje dobi, ali je zanijekao da je riječ o "paravojnoj formaciji".

- Objavljeni snimci nastali su prilikom postrojavanja Maistrove bojne koju čini stotinjak članova - kazao je tada Šiško dodajući da on zagovara stvaranje sličnih formacija na regionalnoj razini i u drugim dijelovima zemlje.
Potvrdio je i to da neki članovi grupe imaju i oružje.

Nije potrebno da imaju dozvolu države za nošenje oružja, to je osnovno ljudsko pravo, kazao je Šiško.

Šiško se i prije deklarirao kao krajnji nacionalist i predstavnik krajnje desnice, te kao "štajerski patriot".

Šiškova 'Ujedinjena Slovena' je na listu za europarlament izašla samo s tri imena: osim Šiška tu su još Joras i potpredsjednica stranke Anica Bidar.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:18

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik