News

Komentari 48

VIDEO Ovako su testirali lavove u Zagrebu na koronu: 'Otvore usta, a mi njima štapić u nos'

VIDEO Ovako su testirali lavove u Zagrebu na koronu: 'Otvore usta, a mi njima štapić u nos'

Oni priđu bliže i mi ih hranimo mesom, dok otvaraju usta, mi obavimo svoje i to je to. Jednostavno je, oni su već naučeni jer je to trening i ne moramo ih onda uspavati, rekao nam je ravnatelj ZOO-a

Ayana inače ima respiratornih problema zimi. Išli smo je testirati i ispalo je da ima koronu, rekao nam je ravnatelj zagrebačkog zoološkog vrta, Damir Skok.

Nakon toga su testirali i Lea.

POGLEDAJTE VIDEO

Ispostavilo se da je i on zaražen.

Pogledajte video: Zagrebački lavovi imaju koronu

Počeli su kašljati

Prvi simptomi kod lavice Ayane su krenuli u nedjelju, počela je kašljati te su je išli tretirati.

No, malo nakon toga je i Leo počeo kašljati i simptomi su bili isti kao kod lavice. 

- Kad smo Ayanu tretirali i nije prošlo kašljanje, Leo je počeo sa istim simptomima. Onda smo ih išli testirati na respiratorne viruse i ispalo je da su oboje pozitivni na koronu - kaže Damir Skok. 

Način na koji su uspjeli testirati lavove je jednostavan, prakticiraju medicinski trening s njima kako bi lavovi došli u manju nastambu i prišli bliže. Na taj način nije ih potrebno uspavljivati. 

- Oni priđu bliže i mi ih hranimo mesom, dok otvaraju usta mi u toku procesa gurnemo štapić u nos i to je to. Jednostavno je, oni su već naučeni jer je to trening i ne moramo ih onda uspavati - nadodaje Skok. 

Od četiri lava koja se nalaze zajedno, dva su zasad pozitivna na koronu i razloga za brigu oko ugrožavanja ostalih životinja nema, pošto su se simptomi već smirili. 

Ayana i Leo su trenutno dobro, normalno se ponašaju i normalno jedu.

 

Najčitaniji članci