News

Komentari 69

VIDEO Planirali napad na obitelj dilera iz Zagreba, a TNT-om su digli u zrak stan njegovog kuma

VIDEO Planirali napad na obitelj dilera iz Zagreba, a TNT-om su digli u zrak stan njegovog kuma

Policija je razbila skupinu koju su organizirali kumovi Viktor Milaković i Leo Zdenjak kako bi se osvetili kumovima Tomislavima, Sučiću i Sablji

Uhićenjem nositelja organiziranog kriminala područja Zagreba policija je spriječila napad na obitelj dilera Tomislava Sablje, a radi i na rasvjetljavanju napada eksplozivom na obitelj Sabljinoga kuma Tomislava Sučića u svibnju na zagrebačkom Laništu, kad u eksploziji TNT-a samo pukim slučajem nitko nije poginuo. Kako neslužbeno doznajemo, privedeno je desetak ljudi.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI

Istražitelji sumnjaju da se skupina koju kolokvijalno nazivaju Srbi, a koju su predvodili kumovi Viktor Milaković i Leo Zdenjak, namjeravajući se osvetiti Tomislavu Sučiću i njegovu kumu Tomislavu Sablji za fizičke napade i ponižavanje Zdenjaka dok su se sva trojica nalazili u istražnom zatvoru te u nakani odmazde Alenu B. zbog neriješenih odnosa i konflikta s Darkom J. povezanih uz preprodaju droge, povezala u zajedničko djelovanje.

Uključili su Jana A., Gorana Š., Damira M., Bornu B., Ivana K. i druge za sada nepoznate muškarce. Tako su, sumnjaju istražitelji, angažirali Jana A. da izvede napada na članove obitelji Tomislava Sučića, a Gorana Š. za napad na Alena B., dok su Damira M. angažirali da osigura eksplozivne tvari i oružje namijenjeno izvršenju napada. Također su putem Jana A. angažirali ostale osumnjičenike koji su nadzirali kretanje meta.

Zdenjak i njegov kum Milaković dogovorili su se da će se Sučiću za njegove napade i za ponižavanje Zdenjaka dok su bili u Remetincu osvetiti ubojstvom njegove izvanbračne supruge i njihovo dvoje djece. Planirali su ih dići u zrak. Milaković je od Damira M. u travnju 2021. nabavio pet kilograma TNT-a, a Zdenjak je na zasad neutvrđeni način pribavio šifru ulaznih vrata stambene zgrade na Laništu u kojoj živi Sučićeva obitelj.

Nakon izviđanja i praćenja utvrdili su u kojem stanu živi Sučićeva obitelj te je Jan A. 30. svibnja 2021. oko 2.20 sati biciklom došao na adresu. Potom je ispred ulaznih vrata stana u kojem se nalazila Sučićeva obitelj skinuo ruksak u kojem je bilo pola kilograma TNT-a, koji je potom upalio sporogorećim štapinom i udaljio se. U eksploziji pukom srećom nije bilo poginulih. Sučićeva izvanbračna supruga lakše je ozlijeđena, a do težih posljedica za nju i njezinu djecu nije došlo jer se, nakon što je čula zvuk sagorijevanja štapina ispred ulaznih vrata stana, udaljila od ulaznih vrata i sklonila u kuhinju, dok su se djeca nalazila u drugoj sobi.

Zagreb: Jedna osoba ozlijeđena u eksploziji u stanu na Laništu

U eksploziji je na zgradi u kojoj se nalazi njihov stan nastala šteta od 1,1 milijun kuna. Milaković je potom sukladno ranijem dogovoru sa Zdenjakom o odmazdi i prema Sablji 8. srpnja poslao Jana A. da utvrdi točnu lokaciju stana obitelji Tomislava Sablje. Jan A. je sutradan krenuo u obilazak ulice u kojoj živi Sabljina obitelj. Koristio je više automobila, no do daljnjeg nadzora i utvrđivanja točne adrese nije došlo jer je istog dana uhićen.

Sučić i Sabljo uhićeni su u srpnju 2019. u akciji Tebra. Terete ih da su od 2016. do 2019. organizirali krijumčarenje oko 15,7 tona marihuane u Hrvatsku iz Albanije te 1,3 kilograma kokaina. Na tome su, tvrdi Uskok, njih dvojica te ostalih 18 osumnjičenika zaradili oko 85 milijuna kuna. Iz istražnog zatvora Sučić je izašao u studenom, a Sabljo 6. prosinca No Sabljo na slobodi nije bio ni tjedan dana.

Četiri dana nakon puštanja na slobodu, policija ga je uhitila zbog pokušaja iznude 77-godišnjaka. “Izašao sam iz zatvora, daj mi pare, inače ću te izmasakrirati”, navodno su, tvrdi Z. G., bile riječi kojima mu se Sabljo obratio telefonom te ga je prijavio za iznudu.

Zdenjaka su u Areni nosila šestorica

Zbog iznude zadarskog poduzetnika Leo Zdenjak (31) još je u zatvoru. Njega su u listopadu 2020. pripadnici interventne policije uhitili u trgovačkom centru Arena u Zagrebu. Navodno je imao pištolj s metkom u cijevi. Nakon uhićenja Zdenjaka, iste večeri u Zagrebu je uhićen Viktor Milaković te još dvojica u drugim gradovima.

Zdenjaka su uhitili i zbog pokušaja ubojstva pištoljem na Jarunu u rujnu 2016. godine. Tad je uhićen jer je pištoljem u bedro ranio B. S., s kojim je tazbinski bio povezan, a na kraju je osuđen samo zbog nanošenja teške tjelesne ozljede jer je sud zaključio da Zdenjaku namjera nije bila ubiti B. S.

Ranio čovjeka, iznuđivao poduzetnika....

Zbog iznude zadarskog poduzetnika Leo Zdenjak (31) još je u zatvoru. Njega su u listopadu 2020. pripadnici interventne policije uhitili u trgovačkom centru Arena u Zagrebu. Navodno je imao pištolj s metkom u cijevi. Nakon uhićenja Zdenjaka, iste večeri u Zagrebu je uhićen Viktor Milaković te još dvojica u drugim gradovima. Zdenjak je bio osumnjičen i za pokušaj ubojstva B. S. pištoljem na Jarunu u rujnu 2016. Na kraju je osuđen samo zbog nanošenja teške tjelesne ozljede.

uhitili ga dok je kod sebe imao pištolj s metkom u cijevi

1) Šestorica naoružanih policajaca lani u listopadu uhitili su Zdenjaka u Arena centru 2) Šteta na zgradi u Laništu iznosi 1,1 milijun kuna 3) Sučićeva žena preživjela je jer je čula kako gori štapin ispred vrata i otišla u kuhinju

Najčitaniji članci