Obavijesti

News

Komentari 32

Vijećnik sudjelovao u nesreći: 'Skrenuo sam, ali bilo je kasno. Razbijen mi je vjetrobran...'

Vijećnik sudjelovao u nesreći: 'Skrenuo sam, ali bilo je kasno. Razbijen mi je vjetrobran...'
3

Do nesreće je došlo u Stankovićevoj ulici u Puli. U njoj je sudjelovao Josip Anton Rupnik, vijećnik koji je preko ekološke udruge dobio novac od županije, a potom ga koristio za uređenje prostorija svoje stranke

VIDEO

Županijski vijećnik i čelnik stranke Zeleni savez Josip Anton Rupnik (82) potvrdio nam je kako u ponedjeljak oko 15.40 sati u Puli sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je poginula žena. Do nesreće je došlo u Stankovićevoj ulici kod Osnovne škole Kaštanjer.

Ispričao nam je svoju verziju priče.

- Vozio sam se i prometna nesreća se dogodila 20-ak metara od pješačkog prijelaza. Nisam vozio brzo jer je tu blizu škola i raskrižje. Nisam ništa pio jer sam ja najveći borac protiv alkohola. Skrenuo sam naglo ulijevo, ali bilo je kasno. Razbijen mi je vjetrobran i retrovizor. Tu je bio i jedan policajac te jedan susjed koji je sve vidio. Policija je ispitala sve svjedoke. Privremeno su mi uzeli auto dok traje očevid - rekao nam je Rupnik.

Žena poginula u naletu auta koji je vozio vijećnik (82) iz Istre
Žena poginula u naletu auta koji je vozio vijećnik (82) iz Istre

Podsjetimo, ranije nam je Nataša Vitasović iz istarske policije rekla kako je vozač Hyundaijem naletio na ženu u šezdesetim godinama. Kako je do nesreće došlo, tek se treba utvrditi očevidom.

Puljanka kojoj poslovni prostor gleda upravo na tu ulicu gdje je došlo do nesreće rekla nam je kako usprkos ograničenju od 40 kilometara na sat vozači često jure tim dijelom.

Pula: Pješakinja preminula od posljedice prometne nesreće

- Radim odmah pored mjesta nesreće, ali nisam ništa čula. Nikakvo kočenje vozila, samo sam u jednom trenutku vidjela da je promet tim dijelom zaustavljen te je projurila Hitna pomoć. Tada sam znala da je nešto grozno. Znam da su neki stanari koji žive u blizini i veljači pisali Gradu da je na toj cesti nužno staviti ležeće policajce upravo zbog ovakvih tragedija. Pa tu se svako malo dogodi prometna nesreća s materijalnom štetom a ovoga puta poginula je žena - rekla je Puljanka.

A tko je Josip Anton Rupnik? 

Predsjednik je udruge Ekop-Istra koja se bavi ekološkom poljoprivredom i eko-agroturizmom. Također je i predsjednik političke stranke Zeleni savez. Uz to je i vijećnik u istarskoj županijskoj skupštini i član vladajuće koalicije. 24sata su ranije pisala o njegovoj udruzi koja godinama dobiva stotine tisuća namjenskih kuna od županije u čijoj skupštini on sjedi. A taj novac se, između ostalog, uredno troši na sređivanje prostorija njegove stranke koji se nalaze na istoj adresi kao i udruga.

Dobiva novac za eko akcije pa njime uređuje stranačke prostorije
Dobiva novac za eko akcije pa njime uređuje stranačke prostorije

U svibnju ove godine, od istarske županije udruga Ekop-Istra dobila je sto tisuća kuna za "ekološku proizvodnju hrane, eko-agroturizam, eko-turizam i zaštitu okoliša i prirode". Prošla godina je bila još izdašnija. Za iste projekte, udruga je dobila 185 tisuća kuna. Nije ni 2018. bila loša. Tada su, također za iste projekte, dobili 135 tisuća kuna. I tako dalje, i tako dalje.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a