Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
98 komentara

Milijune iz proračunskih zaliha trošili na izbor za Miss, utrke...

NA IZBORE ZA MISS I UTRKE LAĐA: Nepravilnosti su utvrđene i u plaćanju goriva za automobile, mobilnih usluga te brojnih cateringa i donacija udrugama. Na računima su pisali iznosi, ali ne i specifikacije

Zagreb maraton
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
98 komentara

Državni revizori otkrili su da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prošle godine financirao 3289 programa s ukupno 280 milijuna kuna, od čega je najviše otišlo na sport i kulturu. To ne bi bilo sporno da revizori nisu otkrili da su neke manifestacije novac dobile iz tzv. proračunskih zaliha – Fonda za elementarne nepogode i katastrofe.

- Preko tri i pol milijuna kuna je i 2016. i 2017. godine iskorišteno za namjene za koje nije smjelo biti korišteno. Znači, proračunska zaliha je korištena za tekuće donacije, a prema Zakonu o proračunu smije se koristiti samo za nepredviđene namjene - rekla je Biserka Čoh Mikulec, pomoćnica glavnog državnog revizora, javlja Dnevnik.hr.

Tako se protivno zakonu novac Zagrepčana, između ostalog, koristio za organizaciju izbora za Miss, nogometnog turnira u BiH, i Maratona lađa. Nepravilnosti su utvrđene i u plaćanju goriva za automobile, mobilnih usluga te brojnih cateringa i donacija udrugama. Na računima su pisali iznosi, ali ne i specifikacije troškova.

Na upit o kriterijima po kojima se donira novac, načinu doniranja novca te trošenju novca protivno zakonu iz Gradskog poglavarstva nije stigao odgovor. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message