Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Više se ne može boriti: 'Želim umrijeti, bol će tada prestati...'

Britanka (28) je otišla liječniku zbog bolova u abdomenu. Zbog njezine dobi nisu ju slali na druge pretrage. Tek kada je osjetila kvrgu u trbuhu, liječnici su ju poslali na testove. No bilo je prekasno...

BOWEL CANCER DYING DIARY
Foto: Profimedia
47 komentara

Amy Redhead (28) hrabro se borila, no sada je rekla svojoj obitelji da je spremna umrijeti kako ju više ništa ne bi boljelo.

Djevojka je imala jake bolove u abdomenu i kada je otišla liječniku dijagnosticirali su joj rak crijeva. To je bilo u listopadu prošle godine. Agresivan tumor se već proširio na 70 posto njezine jetre i rekli su joj da je rak u terminalnoj fazi. Rekli su joj da može ići na kemoterapiju što je ona odbila.

Sada je njezina obitelj podijelila fotografije Amy koja umire u hospiciju. U početku su joj davali još šest mjeseci života, no zadnjih dana stanje joj se jako pogoršalo.  

Njezina sestra Emily (22) iz Worcestershirea ispričala je priču kako bi podigla svijest o raku crijeva.

BOWEL CANCER DYING DIARY | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

- Amy je imala jake bolove u abdomenu no budući da je mlada liječnici su zaključili da joj nije ništa. Amy je mršavjela. Tek kada je osjetila kvrgu u trbuhu, liječnici su ju postali na testove. Svi smo se šokirali kada su joj rekli da ima rak koji je neizlječiv. Amy je tvrdoglava i ne čudi me što je odbila kemoterapiju. Liječnici su nam rekli da joj ona neće previše pomoći, ali da bi mogla time "kupiti  vrijeme". Sretni smo što smo mogli proslaviti Amyin rođendan, Božić, Novu godinu i rođendan našeg oca Roberta (76) - rekla je Emily.

Emily redovito objavljuje na Facebooku informacije o svojoj sestri.

- Hvala Lisi koja je došla i uredila moje nokte. Trpjela sam jaku bol i teško sam disala, ali sam se zahvaljujući njoj osjećala puno opuštenije - nedavno je napisala o sestri.

Amy su dijagnosticirali kolitis, upalnu bolest crijeva, kada je imala 11 godina i rekli su joj da postoji veliki rizik da će oboljeti od raka crijeva. 

BOWEL CANCER DYING DIARY | Autor: Profimedia Foto: Profimedia
- Amy je bila fit i samo nekoliko tjedana prije strašne dijagnoze vježbala je u teretani. Ne znam da li je bolove prepisivala kolitisu, ali želimo osvijestiti ljude da budu svjesni promjene zdravstvenog stanja i da ljudi koji su bolesni redovito idu na preglede. Ako se osjećate drugačije ili imate neobičnu bol, otiđite liječniku, to vam može spasiti život - kaže Emily.

Amy je odlučila prošli tjedan da će prekinuti liječenje i umrijeti, piše Mirror.  

- Dobiva veliku dozu morfija. Možemo ju izgubiti svaki tren. Amy je prvo htjela umrijeti kod kuće, ali je onda odlučila da će ipak ići u hospicij u kojem može potrebnu njegu - kaže Emily. 

- Roditelji  Lynn (63) i Robert su nam uvijek govorili da se ne svađamo jer ćemo kada oni umru, imati samo jedna drugu - kaže Emily. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message