News

Komentari 15

Vjeki Slišku uvjetna kazna za premlaćivanje kod Esplanade: Petraču slomio potkoljenicu

Vjeki Slišku uvjetna kazna za premlaćivanje kod Esplanade: Petraču slomio potkoljenicu

Sliško je zbog napada na Petrača ispred hotela Esplanada nepravomoćno kažnjen sa šest mjeseci zatvora no ako u sljedeće dvije godine ne počini novo kazneno djelo neće završiti iza rešetaka

Iskaz oštećenog Hrvoja Petrača na glavnoj raspravi  i nalaz i mišljenje vještaka o ozljedama koje je zadobio Petrač, a koje su u svojoj konačnosti teške tjelesne ozljede (prijelom potkoljenice) bile su ključne da vijeće presudi da je Vjeko Sliško kriv za  nanošenje teške tjelesne ozljede iz nehaja, rekla je sutkinja Općinskog kaznenog suda u Zagrebu Jasna Rađenović objavljujući nepravomoćnu presudu. 

"Sliško je bio svjestan da iz nehaja može ozlijediti Petrača no smatrao je lakomisleno da se to neće dogoditi", rekla je sutkinja dodavši kako je vještak utvrdio da je Petraču zadao najmanje pet udaraca. nepravomoćno ga je osudila na šest mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine. Ako Sliško u tom vremenu počini novo kazneno djelo uvjetna kazna će mu se opozvati no eventualnu kaznu će mu se uračunati mjesec dana koliko je proveo u istražnom zatvoru. 

Sutkinja je također ukinula mjere opreza prema kojima se Sliško, koji kao ni Petrač nije došao na objavu presude, nije smio približavati niti kontaktirati Petrača. Utvrđeno je, objasnila je, kako se Sliško izrečenih mjera pridržavao i da su mjere ispunile svoju svrhu. 

Podsjećamo, Sliška je optužnica osim da je Hrvoju Petraču (66) nanio teške tjelesne ozljede u tučnjavi 12. listopada 2019. ispred hotela Esplanade u Zagrebu.prvotno teretila i za prijetnju, no nakon svjedočenja Petrača koji je na prošlom ročištu povukao prijedlog za progon, odvjetništvo je odustalo od optužbe za to kazneno djelo.

Petrač je rekao kako se te večeri se slabo sjeća jer je zadobio potres mozga.

"No vidio sam snimku događaja koju je netko postavio na YouTube. Pretpostavljam da sam ga udario nakon što me vjerojatno uvrijedio.Nakon udarca u padu mi je pukla noga te sam udario glavom u beton i više se ništa drugo ne sjećam jer sam pao u nesvijest. To je sve što mogu reći o tom događaju", ispričao je poduzetnik za kojeg se svojedobno u podzemlju pričalo da je bio u sukobu s Vjekom Sliškom što je Petrač više puta demantirao. 

"Parkirao sam vozilo na platou ispred hotela gdje su me čekala dvojica prijatelja. Dok sam čekao da zaposlenik hotela preuzme ključeve te preparkira moj auto, čuo sam da je gospodin, koji je parkirao ispod stepenica nešto prokomentirao. Nisam čuo što je rekao pa sam se spustio do njega da ga pitam u čemu je problem. On me snažno udario šakom u glavu da mi se sve zacrnilo i umalo sam se srušio", branio se Sliško dodavši : 

"Nisam ga udario snažno, ali sam ga udario više puta isključivo u glavu i to isključivo otvorenom šakom. Cilj mi je bio samo odbiti njegov napad, kazao je u svojoj obrani Vjeko Sliško (31), sin ubijenog Marka Sliška i nećak ubijenog Vjeke Sliška. 

"Nakon što me udario i on je zajaukao i počeo padati, a ja sam ga udario nekoliko puta i zatim pobjegao. Godinama treniram boks i znam razliku kad nekoga udarite zatvorenom ili otvorenom šakom. Kad je šaka skroz stisnuta udarac je puno jači, nego kad je ona otvorena. Takav udarac zovemo 'mekanim udarcem' - pojasnio je Sliško.  

Za kraj je dodao da mu je žao zbog toga što se dogodilo, no nije mu namjera bila nikome nauditi već je postupao u samoobrani.

 

Najčitaniji članci