News

Komentari 96

Vjeroučitelj Pokupec: Na mojoj nastavi djeca neće nositi maske, niti će biti cijepljena za covid-19

Vjeroučitelj Pokupec: Na mojoj nastavi djeca neće nositi maske, niti će biti cijepljena za covid-19

Iza onoga što sam napisao stoje istraživanja objavljena u The Lancetu, Natureu te kod najvećeg domaćeg znanstvenog autoriteta po tom pitanju, prof.dr.sc. Gordana Lauca, kaže Pokupec

Na mojoj nastavi djeca neće nositi maske nikada, niti će na mojoj nastavi biti cijepljena. I jedno i drugo je isključivo odluka i odgovornost njihovih roditelja, koji će mi dopuštanje maltretiranja svog djeteta morati pismeno obrazložiti i potpisati.

Napisao je to na svom Facebook profilu vjeroučitelj Ivan Pokupec, voditelj stranke Slobodna Hrvatska koji se protivi promociji mogućeg cijepljenja djece protiv virusa covid-19.

Napisao je kako su njegovi učenici najzaštićenija bića na svijetu te da ih štite konvencije, zakoni, pravilnici i nastavnik.

- U tih 45 minuta sam ja najbliže tati što imaju i to shvaćam vrlo ozbiljno. Napad na bilo koga od njih je napad na moje dijete, meni povjereno na poučavanje i odgoj. Za svoju djecu sam spreman učiniti velike stvari. A ako ih netko ugrozi, i užasne - bio je oštar Pokupec i izazvao raspravu. Zbog svog stava su ga prijavili te je kasnije napisao kako mu prijete da će ostati bez posla.

- Pošto mi telefon od jutra zvoni, pun upozorenja da ću biti praćen na sve moguće načine i možebitno izgubiti posao, iako se nisam mislio baviti ideološkim križarima koji su jučer prosipali mržnju pod tom objavom, sada osjećam potrebu razjasniti neke stvari. Prijave su došle od osobe čije dijete NIJE učenik škole u kojoj radim. Sve što sam jučer napisao je u skladu u (trenutnim) epidemiološkim odredbama škole u kojoj radim. Iza onoga što sam napisao stoje istraživanja objavljena u The Lancetu, Natureu te kod najvećeg domaćeg znanstvenog autoriteta po tom pitanju, prof.dr.sc. Gordana Lauca. - napisao je Pokupec.

Sve to opisao je kao pokušaj osvete motiviran ideološkom mržnjom i političkom diskriminacijom.

Podsjetimo, o Pokupcu smo izvještavali kad je s Robertom Matešom podigao šator pred Klaićevom bolnicom u Zagrebu, radi potpore roditeljima koji zbog epidemiološke mjere ne mogu biti uz svoju djecu dok su na liječenju.

- Moje je dijete, nažalost, puno puta u životu bilo u bolnici, a ja sam uvijek bio uz njega. Bilo nam je teško bez obzira što tada nije bilo nikakvih mjera, a mogu misliti kako je djeci i roditeljima sada - rekao je tada Pokupec.

Najčitaniji članci