Obavijesti

News

Komentari 0

Vlada dodijelila općinama 9, 2 milijuna kuna za ublažavanje šteta od prirodnih nepogoda

Vlada dodijelila općinama 9, 2 milijuna kuna  za ublažavanje šteta od prirodnih nepogoda

Nepogode koje su ih pogodile gradove i općine bile su različite, od tuče, kiše koja se smrzava u dodiru s podlogom, mraza, do golemih količina snijega, olujnih i orkanskih vjetrova te poplava

VIDEO

Hrvatska Vlada dodijelila je 9, 2 milijuna kuna po općinama i gradovima kako bi im pomogla ublažiti posljedice prirodnih nepogoda u prošloj godini.

Pogodile su velik broj jedinica, što potvrđuje činjenica da je Vladina pomoć raspoređena na čak 135 gradova i općina te 13 županija.

Od ukupnih 9, 2 milijuna kuna glavnina - 8, 4 milijuna kuna namijenjena je za štete potvrđene u poljoprivredi, a tek manji iznos – 753 tisuće kuna za štete na građevinama, obiteljskim kućama, nerazvrstanim cestama, morskim obalama u nadležnosti lokalnih jedinica.

 Najveći iznos pomoći, 2, 2 milijuna kuna, namijenjen je Grubišnom Polju, gradu koji se u ožujku prošle godine suočio s velikom količinom snijega i niskim temperaturama, baš kao i Čazma i Garešnica kojima je Vlada odobrila po 133 tisuće, odnosno 188 tisuća kuna pomoći. Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u kojima se nalaze ti gradovi namijenjeno je ukupno 3, 1 milijun kuna pomoći.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Proglasili prirodnu nepogodu zbog poplave u Kokorićima
Proglasili prirodnu nepogodu zbog poplave u Kokorićima

 Gradovi i općine, njih 13, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji od države dobivaju milijun kuna, 20-ak gradova Osječko-baranjske županije 950 tisuća kuna, s time da polovicu iznosa, 478 tisuća kuna, dobiva općina Kneževi Vinogradi.

Virovitičko-podravska županija, odnosno njenih šest gradova i općina, dobiva 725 tisuća kuna, od čega 410 tisuća kuna općina Suhopolje, Zagrebačka županija, odnosno njenih 13 gradova i općina, dobivaju 620 tisuća kuna kako bi barem djelomično ublažili posljedice mraza koji je u ožujku i travnju 2020. nanio velike štete na poljoprivrednim kulturama.

Po dobivenim iznosima slijede Međimurska (604 tisuće), Sisačko-moslavačka (560 tisuća), Požeško-slavonska (480 tisuća), Splitsko-dalmatinska (400 tisuća), Koprivničko-križevačka ( 373 tisuće), Varaždinska (214 tisuća), Istarska (125 tisuća) te Zadarska županija (48 tisuća kuna).

Župan Bajs zbog suše proglasio nepogodu za Općinu Štefanje
Župan Bajs zbog suše proglasio nepogodu za Općinu Štefanje

Prirodne nepogode lani su napravile štetu od čak 385 milijuna kuna,  samo štete na poljoprivredi, zemlji i stoci prijavljene su u iznosu od 335 milijuna kuna.

 Vlada je odluku o dodjeli pomoći donijela na jednoj od posljednjih sjednica u prošloj godini, zaduživši pritom Ministarstvo financija da odobrena sredstva doznači izravno na račune pogođenih lokalnih jedinica koje su, pak, dužne sredstva pomoći odmah isplatiti oštećenicima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina