Obavijesti

News

Komentari 170

'Vlada mora otpisati porez i dati 5000 kuna po zaposlenom'

'Vlada  mora otpisati porez i dati 5000 kuna po zaposlenom'
1

To tražimo radi očuvanja normalnog života i poslovanja onih koji bi u suprotnom bankrotirali ili osobno financijski i životno propali, poručio je predsjednik HGK Luka Burilović

VIDEO

Kako vrijeme odmiče, mjere borbe protiv korona virusa postaju sve rigoroznije, a gospodarstvo sve pogođenije, sve više institucija i udruga šalje Vladi poruku: Hvala, ali vaše mjere pomoći nisu dovoljne. I Hrvatska gospodarska komora je poslala priopćenje u kojem traži oslobađanje poreza i doprinosa pogođene tvrtke kao dio mjera. Hrvatska udruga poslodavaca i Glas Poduzetnika traže isto. Vlada najavljuje proširenje mjera, ali zasad one još nisu gotove i ne znaju se detalji. Premijer Andrej Plenković je danas rekao da će kriza biti gora nego ona iz 2008. godine.

'Kriteriji za odgodu poreza su gori nego što smo mislili...'
'Kriteriji za odgodu poreza su gori nego što smo mislili...'

- Pozdravljamo prvi paket mjera Vlade za pomoć gospodarstvu, u čijoj smo pripremi aktivno sudjelovali, a u skladu sa zahtjevima naših članica, HGK za drugi val mjera pomoći gospodarstvu predlaže oslobađanje tvrtki u problemima svih tereta i davanja prema institucijama – od doprinosa i poreza na plaće do članarina, što smo mi već napravili. Dakle, oslobađanje, a ne odgoda -  poručio  je predsjednik HGK Luka Burilović.

Naglasio je kako ova kriza, za razliku od prošle, zahtjeva potrošnju i poticanje potrošnje umjesto mjera štednje.

'Ova kriza će biti teža nego što je bila ona 2008. godine'
'Ova kriza će biti teža nego što je bila ona 2008. godine'

- Upravo u tom smislu treba u što većoj mjeri iskoristiti sredstva fondova EU, uz trenutno puno veću fleksibilnost Europske komisije. U tom kontekstu i Vlada treba razmisliti o dodatnom naporu i podizanju pokrivanje troškova plaće na 5000 kuna neto po zaposlenom u pogođenim tvrtkama - smatra Burilović, dodavši kako Komora i od banaka traži moratorij na sve kredite obaveze onih pogođenih fizičkih i pravnih osoba, u razdoblju od minimalno 6 mjeseci, bez naplate naknada i kamata.

- Ovo tražimo radi očuvanja normalnog života i poslovanja onih koji bi u suprotnom bankrotirali ili osobno financijski i životno propali - , zaključio je Burilović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 170
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.