Obavijesti

News

Komentari 41

'Vlada snosi odgovornost za ovo i očekujem od građana da će im ispostaviti račun na izborima'

'Vlada snosi odgovornost za ovo i očekujem od građana da će im ispostaviti račun na izborima'

Situacija je takva da, kakve god mjere bile, svi moraju doista shvatiti da ih se trebamo pridržavati prvenstveno zbog nas samih i naših bližnjih, poručuje saborska zastupnica Centra Dalija Orešković

VIDEO

Već neko vrijeme upozoravamo da su vladajući odgovorni za izmicanje situacije izvan kontrole, za eskalaciju brojeva zaraženih, oboljelih, hospitaliziranih i umrlih. Za to moraju podvući crtu i snositi političku odgovornost i očekujem od građana da će im na sljedećim izborima ispostaviti račun za sve ovo što nam se događa sada, poručuje Dalija Orešković, zastupnica Centra. 

Što se tiče mjera, naglašava da je situacija sada takva da, kakve god one bile, svi moraju doista shvatiti da ih se trebamo pridržavati prvenstveno zbog nas samih i naših bližnjih. Ona će za blagdane biti u Zagrebu sa svojom obitelji i nema, kaže, namjeru nikamo putovati. 

'Situacija je malo eskalirala, mi ćemo podržati sve on što može pomoći da se suzbije epidemija'
'Situacija je malo eskalirala, mi ćemo podržati sve on što može pomoći da se suzbije epidemija'

- Za sve su krivi vladajući zbog svog politikantstva, zbog toga što su do nedavno bila dopuštena okupljanja od 5000 i 10.000 ljudi, a predsjednik Vlade se šetao na vrhu kolone, a sada već pričamo o tome da će nam za blagdane biti potrebne propusnice da dođemo do svojih kuća i obitelji - istaknula je Orešković dodajući da Vlada konačno treba početi slušati zdravstvene djelatnike, epidemiologe i struku.

- Ali nezavisnu struku, a ne onu koja ima člansku iskaznicu HDZ-a - naglasila je. 

Smatra da bi prva mjera koju u nastavku treba poduzeti trebala biti raspuštanje Stožera i formiranje novog, u kojem će sudjelovati i predstavnici različitih političkih opcija. 

Oporba: Vlada nije pripremila zdravstveni sustav na vrijeme, Stožer je zakasnio s mjerama
Oporba: Vlada nije pripremila zdravstveni sustav na vrijeme, Stožer je zakasnio s mjerama

- U ovaj Stožer su građani odavno izgubili povjerenje i on ni na koji način više ne može donositi nove mjere i očekivati da će biti ispoštovane u praksi - rekla je.

Što se tiče gospodarskih mjera, Orešković poručuje da ako gospodarstvenici kažu da one nisu dovoljne, da im onda treba vjerovati na riječ.

- O svemu što nam se događa trebalo je razmišljati na vrijeme  Sve sada dolazi na naplatu, a naviše će patiti oni koji nisu najmanje krivi. Kriva je isključivo Vlada, Stožer je samo maska - naglasila je.

O Turudiću: 'Previše gura svoj nos u politiku'

Komentirala je i izjave predsjednika Županijskog suda u Zagrebu, Ivana Turudića, koji je rekao kako "s gnušanjem gleda političko komentiranje presuda." 

- Sudac Ivan Turudić jamac je ovisnog pravosuđa. Želimo li neovisno, učinkovito i uspješno pravosuđe, onda u njemu suci poput Turudića ne bi smjeli voditi glavnu riječ - rekla je Orešković dodavši kako Turudić previše gura svoj nos u politiku. 

- Druži se s političarima, čija lica kasnije krase naslovnice zbog korupcijskih afera, od Josipe Rimac pa do Dragana Kovačevića. Predsjednik je Županijskog suda u Zagreba na kojem se veliki korupcijski slučajevi godinama ne miču s mjesta, a uskoro će postati vrlo utjecajna figura u ustrojavanju Visokog kaznenog suda na kojem će se rješavati sve žalbe o tim isti korupcijskim aferama. A sam voli stisnuti gas i voziti preko ograničenja, svjestan da mu pravosuđe takvo kakvo je ne može apsolutno ništa - zaključila je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca