Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vlahušić ima srčanih tegoba: Odgođeno pripremno ročište

Vlahušića se tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno da je pogodovao poduzetniku Frankoviću, inače zakupcu tvrđave Revelin u kojem je ovaj otvorio noćni klub

Goran Jakuš/Pixsell
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
8 komentara

Pripremno ročište u procesu protiv bivšeg dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića i poduzetnika Lukše Frankovića u aferi Revelin, koje se trebalo održati u srijedu na splitskom Županijskom sudu, odgođeno je zbog srčanih tegoba Andra Vlahušića, potvrdio je u glasnogovornik suda Damir Romac.

Vlahušić je sucu Slavku Lozini, koji vodi predmet, dostavio i medicinsku dokumentaciju.

Vlahušića se tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno da je pogodovao poduzetniku Frankoviću, inače zakupcu tvrđave Revelin u kojem je ovaj otvorio noćni klub. Po tvrdrnjama USKOK-a, Vlahušić je u tom poslu naštetio gradskom proračunu za najmanje tri milijuna kuna. 

Frankovića se, pak, tereti za poticanje na zlouporabu, utaju poreza ili carine te povredu obveze vođenja poslovnih i trgovačka knjiga.
USKOK-ova optužnica protiv Vlahušića i Frankovića u potpunosti je potvrđena krajem lipnja 2017. godine na sjednici Optužnog vijeća splitskog Županijskog suda, koja je prethodno šest puta bila odgađana.

Možda vas zanima i ovo:
Message